98/2 askerlik yerleri sorgulama nasıl yapılır? E Devlet askerlik yeri sorgulama

Güncelleme Tarihi:

98/2 askerlik yerleri sorgulama nasıl yapılır E Devlet askerlik yeri sorgulama
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2018 12:58

E Devlet askerlik yerleri sorgulama işlemi, acemi ve usta birliklerini görmek isteyen gençler tarafından sorgulanmaya devam ediliyor. Kısa ya da uzun dönem olarak gerçekleştirecekleri askerlik görevlerinin nerede geçeceğini merak eden on binlerce genç, 98/2 askerlik yeri sorgulama işlemi ile bu detayları öğrenecek. Peki, askerlik yerleri sorgulama işlemi nasıl yapılır? İşte, E devlet üzerinden gerçekleştirilecek o işlemin detayları

Haberin Devamı

Milli Savunma Bakanlığı, on binlerce asker adayı ve ailelerinin merakla beklediği 98/2 celp dönemi askerlik yerlerini açıkladı. Mayıs ayında vatani görevlerini yerine getirmek üzere gerekli başvuruları Askerlik Şubeleri'nden yapan ve süreç için beklemeye başlayan gençler, MSB tarafından 98/2 celp dönemi askerlik yerlerinin açıklanmasıyla birlikte, 2018 Mayıs askerlik celplerini nasıl sorgulayacaklarını araştırıyor. Peki, 98/2 askerlik yerleri ne zaman sorgulanır? 2018 Mayıs dönemi celbi askerlik yerleri nasıl öğrenilir?

ASKERLİK YERİ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

98/2 celp döneminde birliğine teslim olarak askerlik görevini yerine getirecek vatandaşların, askerlik yapacakları yerler, Milli Savunma Bakanlığı tarafından e-Devlet sistemi üzerinden açıklandı. 98/2 celp döneminde askerlik yapmak için başvuru yapan adaylar, e-Devlet sistemi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle askerlik yapacakları yerleri sorgulayabilirler.

Haberin Devamı

Askerlik yerinizi sorgulamak için ilk olarak e-devlet sistemine T.C. kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yapmalısınız, giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan arama ekranına "Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama" yazdıktan sonra açılan önerilerden "Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama ve ASAL Sevk Başvurusu" sayfasına gitmelisiniz. Son olarak önünüze gelen sayfadan, 98/2 celp dönemine ait askerlik yeri bilgilerinizi sorgulayabilirsiniz.

Bu adımların ardından ise sırasıyla, Sevk Bilgilendirmesi, Sevk Kişisel Bilgiler, Sevk Başvuru Bilgilendirme ve Sevk Belgesi bilgisi alınabilecek. Sevk belgesinde, asker adayının birliğine teslim olacağı günler ve yol izinleri bilgisi yer alacak. Belgeler, kısa bir süre içerisinde bu sistem üzerinden alınabilecek.

ASKERLİK YERİNİZİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

MSB DUYURUSU

Mayıs 2018 er celbinde sevke tabi olan yükümlüler;

a. E-Devlet'ten sınıflandırma sonuçlarını öğrenebilir ve askere sevk belgelerini 03 Mayıs 2018 tarihine kadar alabilirler, 

b. Askerlik Şubesi Başkanlıklarından ise 04 Mayıs 2018 tarihine kadar askere sevk belgelerini alabilirler.

Haberin Devamı

ASKERLİK SEVK İŞLEMİ

Sevke tabi yükümlüler, sevk edilecekleri sınıf ve eğitim merkezleri ile hangi grupta silahaltına alınacaklarını, askerlik şubeleri ile e-devlet üzerinden 13 Nisan 2018 (bugün) tarihinden itibaren öğrenebilecekler, nüfus cüzdanlarını ibraz etmek suretiyle askerlik şubelerinden veya e-devlet üzerinden sevk evrakını alabilecekler.

E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

E-devlet şifresi, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. kimlik numarasının bulunduğu fotoğraflı kimliğin (nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı, pasaport ve ehliyet, avukat kimlik kartı, mavi kart, ikamet tezkeresi, hakim ve savcı kimlik kartları, süresi dolmamış (geçerli) çalışma izin kartı, geçici koruma izin belgesi) ibraz edilerek yurt içinde PTT Merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerden alınabilir.

Haberin Devamı

E-Devlet şifresi yurt dışında elçilik ve konsolosluklardan temin edilebilir. Bağlı bulunulan dış temsilciliklerden konuyla ilgili detaylı bilgi alınabilir. Bununla birlikte; mobil imza, elektronik imza, internet bankacılığı ve T.C. kimlik kartı kullanılıyorsa, e-Devlet Kapısına bunlardan biri ile giriş yaptıktan sonra şifre oluşturulabilir.

 

BAKMADAN GEÇME!