97 yıllık hastane yenilenecek

Güncelleme Tarihi:

97 yıllık hastane yenilenecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2005 11:22

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı 97 yıllık Eşrefpaşa Hastanesi'nin yenileme çalışmaları, 27 Ekim'de yapılacak ihaleyle başlatılacak. Çalışmalar, gelecek yıl tamamlanacak.

Haberin Devamı

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, 1908'de zührevi hastalıkların tedavisi amacıyla kurulan, 1950'li yıllarda Büyükşehir Belediyesi'ne devredilerek hizmet kapasitesi genişletilen ve en son 15 yıl önce tadilat yapılan Eşrefpaşa Hastanesi'nde yenileme çalışmalarının başlayacağı bildirildi.

Tadilat çalışmaları kapsamında hastanenin ameliyathane, sterilizasyon ünitesi, ameliyat sonrası bakım odaları, yemekhane ve havalandırma sisteminin yenileneceği belirtilen açıklamada, hastaneye koroner bakım ünitesi de yapılacağı, diyaliz ünitesinin tekrar inşa edileceği kaydedildi.

Uzman doktor ve personel sayısı artırılarak hastanede yeni branşlar oluşturulacağı belirtilen açıklamada, şöyle denildi:
“Hasta asansörü yapılacak. 2 seminer odası kazandırılacak. 400 olan yatak kapasitesi artırılarak 1 veya 2 yataklı toplam 50 hasta odası daha oluşturulacak. Doktor odaları düzenlenecek ve her doktor kendi odasında hastalarını muayene edecek. Yenileme çalışmaları çerçevesinde hastaneye yeni bir poliklinik binası da kazandırılacak. Hastanenin otoparkının bulunduğu bölüme yapılacak poliklinik binası, 5 bin metrekarelik alana 4 katlı bina olarak inşa edilecek. Çalışmalar, 2006 yılı ortalarında tamamlanacak.”

Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yenileme çalışmaları ve yeni poliklinik binası kurulmasıyla hastanenin standartlarının yükseleceğini bildirdi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!