95 yaşında nikah masasına oturdu

Güncelleme Tarihi:

95 yaşında nikah masasına oturdu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2010 12:37

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, ilk eşi 20 yıl önce ölen 3 çocuk, 17 torun sahibi 95 yaşındaki Şükrü Adıgüzel, komşusu 57 yaşındaki Saliha Geyik'le yaşamını birleştirdi. Resmi nikah kıydıran Adıgüzel, “Yalnızlık çok zor.

Aramızda 38 yaş fark var ama Saliha hanımla birbirimizi mutlu edeceğimize inanıyorum” dedi.

Siverek'in Hayriye Mahallesi'nde oturan Şükrü Adıgüzel, 1935 yılında 20 yaşındayken, amcasının kızı Bedriye Adıgüzel'le dini nikahla evlenip birlikte yaşamaya başladı. Ancak 3 çocuk annesi Bedriye Adıgüzel, 1990 yılında yaşamını yitirdi. Eşinin ölümünün ardından yalnız yaşamaya başlayan Şükrü Adıgüzel, çocuklarının farklı şehirlere taşınmasının ardından yeniden evlenmeye karar verdi. Aynı mahallede oturan ve kendisi gibi eşini kaybeden Saliha Geyik'le konuşup anlaşan Şükrü Adıgüzel, resmi nikah kıyarak evlendi.

2'nci evliliğini yaptığını ama ilk kez resmi nikah kıydırdığını söyleyen Şükrü Adıgüzel, “İlk eşimin vefatından sonra çocuklarım bana bakıyordu. Ama çocuklarım iş kurup başka şehirlerde yaşamaya başlayınca ben de yeniden evlenmeye karar verdim. Saliha hanım bizim mahallede yaşıyor. Çocuksuz dul bir kadın olan Saliha Geyik, bana sürekli yardım ediyordu. Kendisiyle bir süre konuşup anlaştıktan sonra evlenmeye karar verdik. Düğün bize yakışmayacağı için resmi nikah kıydık. Benden 38 yaş küçük olan Saliha hanımla birbirimizi mutlu edeceğimize inanıyoruz” diye konuştu.

İkinci kez dünya evine giren Şükrü Adıgüzel ve kendisinden 38 yaş küçük eşi, nikahlarının kıyılmasının ardından evlerinin yolunu tutarken, Siverek'te bu evliliği duyanlar ise şaşkınlık yaşadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!