937 gün morgda tutulan kardeşler defnedildi

Güncelleme Tarihi:

937 gün morgda tutulan kardeşler defnedildi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2013 15:54

Belçika’nın Flaman bölgesindeki Meulebeke Kasabasında 2010 yılında işlendiği iddia edilen cinayette hayatını kaybeden ve 937 gündür morgda tutulan 33 yaşındaki Süleyman Aygün ile 32 yaşındaki Uğur Aygün kardeşlerin cenazeleri, 940 gün sonra Afyonkarahisar’ın Emirdağ İlçesi’nde toprağa verildi.

Haberin Devamı

Brüksel’de dün düzenlenen cenaze töreninin ardından yakınları tarafından teslim alınan Aygün kardeşlerin cenazeleri, sabaha karşı havayoluyla Eskişehir’e getirildi. Karayoluyla memleketleri Emirdağ’ın Güveççi Köyü’ne götürülen Aygün kardeşlerin cenazeleri, bir süre Dereçine Mahallesi’ndeki evlerinin önünde Emirdağ Belediyesi’nin tahsis ettiği ambulansta bekletildi. Vatandaşlar, Aygün ailesine başsağlığı diledi.

937 GÜN MORGDA BEKLETİLDİ / Foto Galeri

940 GÜN SONRA CENAZE TÖRENİ

Cinayete kurban giden Aygün kardeşler için tam 940 gün sonra Güveççi Köyü Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Emirdağ Kaymakamı Akın Ağca, Emirdağ Belediye Başkanı AK Partili Cengiz Pala, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Başkan Yardımcısı Gürsel Dönmez, Aygün kardeşlerin babası Vahit Aygün, annesi Naciye Aygün, kız kardeşleri Hatice Elmalı, yakınları ile 600 kadar vatandaş katıldı.

Haberin Devamı

Cami avlusunda yan yana konulan tabutların başına giden anne Naciye Aygün ve kızı Hatice Elmalı, uzun süre gözyaşı döktü. Yakınları tarafından teselli edilen gözü yaşlı kadın, daha sonra kendilerine ayrılan yere oturtuldu. Ardından Süleyman Aygün ile Uğur Aygün kardeşler için öğle vakti cenaze namazı kılındı.

GURBETTE ÖLENLER ŞEHİTTİR

Kütahya Merkez Ali Paşa Camii imamı Şükrü Uymaz’ın kıldırdığı cenaze namazında kadınlar da erkeklerin sağ tarafında saf tuttu. Namaz öncesi konuşan İmam Şükrü Uymaz, Müslümanlık inancında Hz. Muhammed’in gurbette ölenlerin de şehit sayıldığını belirterek, Aygün kardeşlerin hunharca katledildiğini söyledi. Aygün kardeşlerin cinayete kurban gitmesi nedeniyle cennete gideceğini belirten Uymaz, ölenlerin masum olduğunu, cinayeti işleyenlerin ise ebedi cehenneme gideceğini söyledi.

KIRMIZI BEYAZ GÜLLERLE DONATTI

Cenaze namazının ardından vatandaşların Güveççi Köyü Mezarlığı’na kadar omuzlarda taşıdığı Aygün kardeşlerin cenazeleri, yan yana toprağa verildi. Defin sırasında tabutlara sarılarak öpen Naciye Aygün ve Hatice Elmalı, defin sonrasında mezarları kırmızı beyaz güllerle donattı. Mezarların toprağını okşayan anne Aygün, ağıtlar yaktı.

Haberin Devamı

SAVCILAR İNCELEME YAPMAYA GELDİ

Cenazelerin 3 yıldır morgda bekletilmesini eleştiren köy muhtarı Nuri Karakoç, Belçikalı savcıların 1 yıl önce köye gelip inceleme yaptığını açıkladı. Savcıların o dönemde cenazeleri kısa süre içinde göndereceklerini kendilerine söylediğini anlatan Karakoç, "Yolculuk sırasında cenazelerin başına herhangi bir şey gelmesinden korktukları için teslim etmemişler. Cinayetin ardından cenazeler 937 gün sonra teslim edildi. Ancak 940 gün sonra toprağa veriyoruz" dedi.

Aygün kardeşlerin Belçika’daki komşuları Ramazan Kavak ise "Cenazeleri alamadıkları için aile 3 yıldır perişandı. Bu olay sadece Belçika’da değil, tüm Avrupa’da yaşayan Türklerin psikolojisini bozdu" diye konuştu.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!