9. Senfoni ve Bach kantatları

Güncelleme Tarihi:

9. Senfoni ve Bach kantatları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2000 00:00

Haberin Devamı

Dün 28. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali kapsamında Aya İrini'de Birinci Konuk Şefi Leonard Slatkin yönetiminde bir konser veren Philharmonia Orkestrası, bu akşam da 19.30'da Philharmonia Korosu'nun da katılımıyla Aya İrini'de olacak. Yine Leonard Slatkin'in yöneteceği Philharmonia Orkestrası ve Korosu Macmillan'ın ‘‘Sinfonietta'' ve Beethoven'in 9. Senfoni'sini seslendirecek. Robert Dean'in koro şefi olduğu konsere solist olarak soprano Christine Brewer, mezzo-soprano Louise Winter, tenor Anthony Rolfe Johnson, bariton Stephen Roberts katılıyor.

Philharmonia Korosu Walter Legge tarafından 1957'de Philharmonia Orkestrası'yla Beethoven'in 9. Senfonisi'ni yorumlak için kuruldu. Bugüne kadar hep önemli şefler ve orkestralarla çalışan koro 50'den fazla kayıt yaptı. Ulusal Amerikan Kayıt ve Bilim Akademisi'nden beş ödül kazanan koronun repertuvarı büyük klasik ve romantik eserlerden 20. yüzyıl eserlerine kadar geniş bir yelpazeye yayılıyor.

1998'de Philharmonia Korosu'nun Sanat Yönetmeni ve Koro Şefi seçilen Robert Dean, Kraliyet Müzik Koleji'nde piyano, korno, kompozisyon ve orkestra şefliği eğitimi gördü. Dokuz yıllık başarılı vokal kariyerinin ardından 1987'de şefliğe başladı. Dean, Philharmonia Korosu'ndaki şeflik görevinin yanı sıra Guildhall Müzik Okulu'nda şan eğitmenliği yapıyor.

Bilet fiyatları: 25 - 20 - 15 milyon, öğrenci ve 65 yaş üstü 19 - 15 - 11 milyon.

Genç Solistler Dizisi

İstanbul'daki müzik kurumlarında Batı müziği öğrenimi gören veya mezun olmuş genç müzisyen ve topluluklara konser olanağı sunmak amacıyla gerçekleştirilen Genç Solistler Dizisi'ne bu yıl Amatis Topluluğu, Ö. Burak Bilgili-Özgün Tuncer ve Feroce Topluluğu katılıyor. Yarın saat 17.30'da Atatürk Kültür Merkezi Konser Salonu'nda başlayacak konserde Hande Sarıcı (Si bemol klarinet), Filiz Yılmaz (Mi bemol pikolo ve Si bemol klarinet), Nazlı Dede (Si bemol klarinet), Oğuz Usman (Si bemol ve Fa alto klarinet), Beste Karaçetin (Si bemol ve bas klarinet) ve Elif Önal'dan (piyano) oluşan Amatis Topluluğu Gounod, Françaix, Bennett, Mendelssohn, Borodine, Dvorak ve Haçaturyan'ın eserlerini seslendirecek.

Bas bariton Ö. Burak Bilgili, piyanist Özgür Tuncer eşliğinde vereceği şan resitalinde Schubert, Brahms, Poulenc, Mozart, Gounod ve Bizet'nin eserlerini yorumlayacak.

Ahu Güral - Eren Coşkuner - Ayşe Didem Karakaya (flütler), Aybegüm Şekercioğlu - Pelin Çotal (obualar), Özge Saray - Bora Onataslan (kornolar), Mert Kutluğ - Vedat Okumuş (fagotlar), Filiz Yılmaz - Beste Karaçetin'den (klarinetler) oluşan Feroce Topluluğu ise Janacek, Gounod ve Arnold'nun eserlerini seslendirecek.

Bilet fiyatları: 1,5 milyon, öğrenci ve 65 yaş üstü 1 milyon.

Aydınlanma Çağı Orkestrası

Yarın ve Pazar günü ise Festival'e The Orchestra of the Age of Enlightenment (Aydınlanma Çağı Orkestrası) konuk olacak. Her iki gün de saat 19.30'da Aya İrini'de konser verecek olan topluluğu, aynı zamanda 1. keman olan Catherine Mackintosh yönetiyor. İlk gün kontralto Nathalie Stutzmann ve obuacı Anthony Robson'un solist olarak katılacağı konserde Corelli ve Bach'ın eserleri; yine kontralto Nathalie Stutzmann'ın solist olarak katılacağı ikinci gün Boyce, Purcell, Haendel ve Castrucci'den eserler seslendirilecek.

1986'da kendi kendini yöneten bir topluluk olarak kurulan The Orchestra of the Age of Enlightenment, eski dönem müzik topluluklarının en önemlilerinden biri olarak kabul ediliyor. Avrupa ve ABD'nin belli başlı müzik merkezlerinde ve festivallerde çalan topluluk, otantik olarak 19. yüzyıl operalarını, Mozart ve klasik repertuvarı ve barok müziği seslendirdiği konserlerleriyle beğeniliyor.

Bilet fiyatları: 15 - 12,5 - 10 milyon, öğrenci ve 65 yaş üstü 11 - 9 - 8 milyon.

AKM fuayesindeki Bilet Satış noktası her gün 10.00-19.00 arası, 21.30'da gösteri olduğu günlerdeyse 21.30'a kadar açık. BİLETİX kanalıyla (0216) 454 15 55 numaralı telefondan kredi kartıyla bilet satışı her gün 08.30-22.30 saatleri arasında devam ediyor. BİLETİX satış noktaları: Bahçeşehir, Beylikdüzü, Caddebostan, Galleria, Maslak, Merter ve Soyak (Göztepe) MMM Migros'lar ile Beyoğlu ve Ortaköy Raksotek mağazaları.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!