9’dan 90’a Darüşşafaka

Güncelleme Tarihi:

9’dan 90’a Darüşşafaka
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2012 00:00

Darüşşafaka Cemiyeti, öğrencileriyle bağışçılarını bir araya getiren bir fotoğraf sergisine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. ‘9’dan 90’a’ adlı sergi, Darüşşafakalı öğrencilerle bağışçıların çektiği fotoğraflardan oluşuyor

Haberin Devamı

Mehmet Turgut’un fotoğraf stüdyosunda hummalı bir hazırlık var. Darüşşafaka’nın Fotoğraf Kulübü üyeleri arasından seçilen altı öğrenci ve gönüllü altı bağışçı özel bir fotoğraf sergisi için bir arada. Makyajlar, saçlar ve kostümler hazır olunca çekim başlıyor.
Kimi bağışçılar yapmak isteyip de yıllardır yapamadıkları mesleklerle kamera karşısına geçerken, çocuklar gelecekte kendilerini görmek istedikleri şekilde poz veriyor. Projedeki en küçük öğrencinin 9, en yaşlı bağışçının da 90’lı yaşlarında olmasından dolayı serginin adı ‘9’dan 90’a Darüşşafaka Sergisi’.
Projenin hazırlık aşaması da ilgi çekici: Kurayla eşleşen bağışçılar ve öğrenciler birlikte vakit geçirerek önce birbirlerini tanıdı. Kaynaşan ve takım ruhu kazanan ekip, Umut Eker’in hazırladığı kostümleri giyerek, objektif karşısına geçti. Projeye katılan Ömer Sezai Yenidoğan, Aytun Aka, Sıdıka Nurefşan Zeren, Mine Seçkinöz, Fikri Ertükel ve Aylin Yurdakurban yaşamlarını Darüşşafaka Rezidansları’nda sürdürüdüyor.

9’dan 90’a Darüşşafaka


Serginin kahramanları arasında yer alan Fikri Ertükel, 93 yaşında... Sergi için 9 yaşındaki Darüşşafaka öğrencisi Ömür Tevhide Soysal’ın fotoğrafını çeken Ertükel, Ömür’ün gelecekte doktor olmasını istediği için onu doktor önlüğüyle fotoğrafladı. Ömür ise emekli elektrik yüksek mühendisi olan Fikri Ertükel’i elinde fırçası ve paletiyle resim yaparken çekti. Bunun sebebi Ertükel’in hayatı boyunca yapmayı isteyip de yapamadığı tek şeyin ressam olmak olması.

Haberin Devamı

GÖREVİM ASİSTANLIK

Fotoğraf sanatçısı Mehmet Turgut Darüşşafaka’yla işbirliği yapmaktan çok mutlu olduğunu söylüyor: “Bana bu teklifle gelindiğinde düşünmeden kabul ettim. Önce benzer projeleri inceledik. Farklı, yapılmamış bir iş yapmak istiyorduk. Gençler ve yaşlıların birbirlerini fotoğraflamasına karar verdik. Yaşlılar gençlerin ileride hangi mesleği yapacağını hayal etti. Gençlerse yaşlıları gerçekleştiremedikleri hayalleriyle fotoğrafladı. Benim görevim sadece asistanlık ama çok heyecanlıyım.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!