80. yıl coşkusu

Güncelleme Tarihi:

80. yıl coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2006 00:00

Türk at yarışçılığının derbisi 80. Gazi Koşusu, bugün İstanbul’da yapılıyor. Türkiye Jokey Kulübü tarafından, Ulu Önder Atatürk adına 1927 yılından bu yana her yıl düzenlenen Gazi Koşusu, Veliefendi Hipodromu’nda saat 17.45’te başlayacak.

Bu yılki yarışların en önemli yanı, 7 yıllık görev süresinin son yılını yaşayan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in yarışları ilk kez izleyecek olması. 5 Mayıs 2007’de görev süresi bitecek olan Sezer’in bu aynı zamanda son yarışı olacak.

Anlamlı koşuya son olarak 1999’da dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel katılmış ve kazanan tay Bartrobel’in sahibi Mehmet Kurt’a Gazi şildini vermişti. O tarihten bu yana Sezer, Ankara’daki Cumhurbaşkanlığı koşularının hiçbirini kaçırmamış, ancak Gazi Koşusu’na hiç gelmemişti.

Bugünkü yarışlar öncesinde 13.00 ile 14.30 saatleri arasında İbrahim Tatlıses konser verecek. Koşu aralarında da Gülşen’in şarkıları yarışseverleri coşturacak.

İhtiyaçtır düzenleyin

KURTULUŞ Savaşı yıllarında Ankara’daki at yarışlarını kendi himayesinde yaptıran Mustafa Kemal Atatürk, 1927 yılında emir vererek Gazi Koşusu’nun düzenlenmesini istedi. At yarışlarının modern toplum için sosyal bir ihtiyaç olduğunu vurgulayan Atatürk, fırsat buldukça hipodroma gelmekten büyük mutluluk duyuyordu. Ali Muhiddin Hacıbekir’in sahibi olduğu "Neriman"ın 1927 yılında kazandığı Gazi Koşusu’nu da Ulu Önder Atatürk ile İsmet İnönü birlikte izledi.

Birinciye 420 bin YTL ödül

3 yaşlı safkan İngiliz taylarının hayatlarında sadece bir kez koşabildikleri ve 2 bin 400 metre mesafede çim pistte yapılacak Gazi Koşusu’na 22 tay katılacak. Koşunun birincilik ikramiyesi 420 bin YTL olarak belirlendi. At sahibi, birincilik ikramiyesinin yanı sıra yetiştiricilik primi ve kaydiye ücretleriyle birlikte toplam 614 bin YTL kazanacak.

3 yaşındaki 22 at katılacak

Bugünkü Gazi Koşusu’nda yarışacak atlar şunlar: Baba Cemil, Barkod, Berkinoğlu, Big Eagle, Bors, Don’t Touch Me, Dr. Lucky, Hızel Beyi, Indian Summer, Melid, Mummys Love, Niku, Out of Control, Prima Luce, Scarface, Street Prince, Tanrıverdi, Uğur, Alagoya, Annosh, Lovely Doyoun, Sadalbari.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!