80 gündür sorumlu yok

Güncelleme Tarihi:

80 gündür sorumlu yok
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2017 22:04

ADANA'nın Aladağ ilçesinde 11'i öğrenci 12 kişinin yaşamını yitirdiği kız yurdu yangınının üzerinden iki ayı aşkın süre geçmesine rağmen, facianın soruşturulmasında ve eksikliklerin giderilmesinde fazla bir ilerleme olmaması, ilçede yaşayanları kaygılandırıyor.

Haberin Devamı

Facianın 80'inci gününde çocuklarına mezar olan Süleymancılar Cemaati’ne bağlı yurt binası önüne karanfiller bırakan aileler, ısrarla önceki denetimlerde binaya olumlu rapor verenler ile yangın merdiveni kapı kolunu çıkaranların bulunup bir an önce cezalandırılmasını istiyor.

Kızlarından Sümeyye yangında ölen, diğer kızı Fadime ise yaralı kurtulan Ahmet Yetim, sorumluların bulunup en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. Acılı baba şöyle isyan etti: "Ben buraya 2 çocuk verdim. Biri öldü, diğeri yaralı olarak kurtuldu. 3 katlı binanın 3 kapısı da kilitli. Çocuklarımız burada can verdi. Benim köyüm buraya 40 kilometre. Aladağ'da başka yurt olmadığından çocukları buraya verdik. Ancak çocuklarımızı burada kaybettik. Geldik, İlçe Milli Eğitim'le görüştük. Bize 'verin' dediler. Çocukları buraya koyduk gittik. Sonra da bu hal geldi başımıza".

‘KAPIYI KİLİTLEYİP GİDENLER KİM?’
Kızı Bahtınur'u yangında kaybeden Mehmet Ali Baş ise şunları söyledi: "Burada çocuklarımızın kapısını kilitleyip nereye gittiler? Sorumlular neredeydi? Bu çocuklarımız böyle yandı. Kapıyı kilitleyip gidenler kim, biz onları arıyoruz. Çocuklarımızı köylerden tek tek topladılar. Milli Eğitim'e sorduk. 'Yer yok, burada okutun' dediler."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!