8 yaşında 91 kilo

Güncelleme Tarihi:

8 yaşında 91 kilo
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2007 19:03

Yaşıtlarından 3 kat daha şişman olan küçük Conner, zayıflamazsa velayeti ailesinden alınacak.

Haberin Devamı

İşte "Minik dev" Conner McCreaddie

İngiltere'de, annesinin oğluna ıvır-zıvır yedirmeme sözü vermemesi üzerine, sosyal yardım görevlileri, 8 yaşındaki 91 kiloluk çocuğu ailesinden almak için harekete geçti.

İngiltere Çocuk Sağlığını Koruma Heyeti, yılbaşından buyana 10 kilo veren Conner'ın daha fazla zayıflamasını istiyor. Yapılan kontrollerde diyet listesinin uygulanmadığının anlaşılması üzerine aileye 4 kez uyarı yapıldı ancak Conner'ın annesi uyarıları kulak ardı etti. Şimdi ise aile çocuklarını kaybetm tehlikesi ile karşı karşıya yani "minik" Conner, devlet eliyle zayıflatılacak. Aile heyete ifade verecek, heyet, ihmal olduğuna karar verirse, Conner ailesinden alınıp bir bakımevine yerleştirilecek ve devlet eliyle zayıflatılacak.

Conner McCreaddie'nin annesi, oğlunun sebze-meyve yemeyi sevmediğini belirtmiş, ancak sosyal yardım görevlilerinin "buzdolabına kilit vurma" önerisini reddetmişti. 

Ancak Conner'ın annesi, çocuğunu ihmal ettiği suçlamalarını reddediyor ve oğlunun kendisinden alınmasının onu daha kötü duruma sokacağını söylüyor.

Haberin Devamı

Yerel yetkililer, Connor'ın sağlık durumundan endişe ettiklerini bildirmişlerdi.

Avrupa'da çocuklar arasındaki obezitenin en yaygın olduğu ülke İngiltere'de, televizyon reklamlarında bazı yiyecek reklamlarına yasak getirilmesi planlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!