Güncelleme Tarihi:
Festival etkinlikleri kapsamında en çok ilgiyi 71 metrelik künefe gördü. Künefeyi imal eden Cavit Mehmet Hüyük, Atatürk Caddesi’nde trafiğe kapatılan yolda gerçekleştirilen etkinlikte, 6 bin kişilik künefe için 650 kilogram kadayıf, 335 kilogram özel tuzsuz peynir, 350 kilogram toz şeker, 90 kilogram tereyağı kullanıldığını, 3 usta, 8 yardımcının 71 metrelik künefeyi 8 saatte hazırladığını söyledi. Hüyük, 6 yıldır festival kapsamında künefeyi kendisinin yaptığını belirterek, “2004 yılında 40, 2005’te 42, 2006 yılında 44, ve geçen yıl 50 metre künefe yapmıştık. Bu yıl rekor kırarak 71 metre uzunluğunda künefe yapmayı başardık” dedi.
Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, künefenin ilk sıcak şerbetini dökerek hem tadına baktı hem de vatandaşlara dağıttı. Başkan Savaş, 71 metre uzunluğunda künefe imal eden Cavit Mehmet Hüyük’e teşekkür plaketi verdi. Künefe dağıtımında izdiham yaşanırken, polisler ve özel güvenlik mensuplarıyla vatandaşların zaman zaman künefe için tartıştığı dikkati çekti. Künefe almak isteyen vatandaşlar aşırı izdihamında bir güvenlik görevlisinin kolu kırıldı. Güvenlik görevlisi olay yerine çağrılan 112 ambulansla hastaneye kaldırıldı.
ŞEHİDE SAYGI NEDENİYLE SÜNNET ŞÖLENİ MÜZİK YERİNE MEVLİTLİ YAPILDI
Antakya Belediye Parkında gerçekleşen mevlide Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Mustafa Kemal Üniversitesi(MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Şerefettin Canda, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mevlüt Aydın, İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı İzzet Kakil, Belediye Meclis Üyesi Aytaç Kınay ile sünnet 350 çocuğun aileleri katıldı. Mevlidin okunmasından sonra sünnet olan çocuklara Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş tarafından hediye dağıldı. Başkan Savaş, “Bu yılki sünnet şölenimizi, iki gün önce Hakkari Çukurca’da şehit olan askerlerimiz nedeniyle eğlence yerine mevlitli yapıyoruz. Erkekliğe ilk adım çocuklarımızı tebrik ediyorum” dedi.
HATAY’IN KURTULUŞU RESİM SERGİSİ AÇILDI
Festivali etkinlikleri çerçevesinde fotoğraf Sanatçısı A. Samet & Hüseyin Genco kardeşler ‘Hatay’ın kurtuluşu’ adlı resim sergisi açtı. Belediye eski binasındaki açılan ve 49 tablonun bulunduğu sergi iki gün boyuca vatandaşlarının seyrine açık kalacağı belirtildi.
Festival kapsamında ’Mahalli yemek yarışması’ düzenlendi. Antakya Belediyesi DSİ Park’ında gerçekleşen yemek yarışmasında ‘Türk Kadınını Güçlendirme ve Tanıtma Vakfı’ Hatay Şube Başkanı Gül Ergüner, Yıldız Çakmak, Sabahat Ülkümün, Emine Oğuz, ve Kadriye Umar, jüri üyeliği yaptılar. 27 çeşit mahalli yemeğin tadına birer birer özenle bakan jüri üyeleri Ayşe Oral’ın yaptığı Oruk’u 1’inci seçerken Filiz Daloğlu’nun yaptığı Kete Külçe 2’inci , Hatice Karabulut’un yaptığı Aya Çorbası ve Kaytazböreği 3’üncü Yıldız Güleç’in yaptığı yaprak sarması 4’üncü oldu.