70 müfettiş yolladılar, 12 kere görevden aldılar bakana mobbing davası açtı, 16 bin lira kazandı

Güncelleme Tarihi:

70 müfettiş yolladılar, 12 kere görevden aldılar bakana mobbing davası açtı, 16 bin lira kazandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2009 00:00

Hüseyin Çelik, Milli Eğitim Bakanlığı boyunca kimseden çekmedi Erzurum Milli Eğitim Müdürü’nden çektiği kadar. Kendisini bu koltuktan almak isteyen bakana karşı defalarca dava açtı, her seferinde kazandı. 6 yıl içinde 12 kez görevinden alındı, her seferinde kararı iptal ettirerek koltuğuna geri döndü. Döndü ama kimi zaman üç, kimi zaman beş gün kalabildi. Makamına her geri dönüşünde, bakanlığın onu başka bir ile öğretmen ya da il milli eğitim müdürü olarak görevlendirdiği tebligatını buldu, tekrar görevden alındı.

Bu süre zarfında müdüre yeni görev yerine gidip gelmesi için ödenen harcırah bile 40 bin lirayı aştı. Aradan geçen sürede Ankara’da müfettiş kalmadı, Fevzi Budak’ı soruşturması için tam 70 müfettiş yollandı. Her soruşturmada aklandı. Basına konuşmadı, seçim öncesi kapısını çalan muhalif partilere oralı bile olmadı, sorununu hukukla çözmeyi seçti. Son olarak da 16 bin liralık mobbing (işyerinde taciz) davası açarak Hüseyin Çelik ve üst düzey bürokratları dize getirdi. Üstelik kötü örnek de oldu, haksız yere görevden alınan diğer eğitimciler Fevzi Budak’ı izliyor, valilere, bakanlığa dava üzerine dava açıyor. Şimdi merak edilen bu çekişmenin yeni bakan Nimet Çubukçu ile sürüp sürmeyeceği. İşte eğitimcilerin fenomeni Fevzi Budak’ı 12 kez koltuğundan eden inanılmaz git-gel hikâyesi...

2 Mayıs 2003 5 yıl Kars, 15 yıl Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü koltuğunda oturan Fevzi Budak görevden alındı, Ankara Milli Eğitim Bakanlığı’nda Sorunları İnceleme Komisyonu’na atandı.
30 Haziran 2003 Bakanın inisiyatifi ile yapılan bu görevden almanın iptali için mahkemeye başvurdu. İdare Mahkemesi’nde yürütmeyi durdurma kararı alındı. Yürütmeyi durdurma kararını uygulamak için tekrar Erzurum’a gönderildi. Fakat 5 gün sonra Şırnak’a milli eğitim müdür vekili olarak atandı. Bakanlık da boş durmadı. Bu kez, hem de bir gün sonra, müşterek kararname (Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Milli Eğitim Bakanı imzası) ile başka göreve atanmak üzere yeniden görevden alındı. Üç gün sonra Yaygın Eğitim Enstitüsü’ne öğretmen olarak Ankara’ya atandı.
Aralık 2003 İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı aldı.
9 Şubat 2004 Tekrar Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü’ne koltuğuna oturdu. Göreve döndükten bir gün sonra Milli Eğitim Bakanlığı’ndaki komisyona yeniden atandı.
27 Nisan 2004 İdare Mahkemesi’nden müşterek kararnamenin iptal davası çıktı. Budak’ın komisyondaki görevi sona erdi.
8 Temmuz 2004 Erzurum’da tekrar Milli Eğitim Müdürü oldu.
9 Temmuz 2004 Göreve başladıktan bir gün sonra Muş Milli Eğitim Müdür Vekilliği’ne atandı.
10 Ağustos 2004 Muş Milli Eğitim Müdürlüğü’ne asaleten atandı.
23 Eylül 2004 Muş Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yapılan vekâleten atama için yürütmeyi durdurma kararı aldı.
7 Ekim 2004 Ama bu arada asaleten atanmıştı, bu kez de Muş Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yönelik asaleten yürütmeyi durdurma kararı aldı. Bu arada bulunduğu yerde görev yapmaya devam etti.
25 Kasım 2004 Tekrar Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü’ne döndü.
30 Kasım 2004 Döndükten beş gün sonra Milli Eğitim Bakanlığı APK (Araştırma Planlama Koordinasyonu) Başkanlığı’nda görevlendirildi.
11 Şubat 2005 APK’ye atama işlemine yönelik yürütmeyi durdurma kararı aldı. Erzurum’daki Milli Eğitim Müdürlüğü’ne döndü.
5 Eylül 2005 1.5 ay sonra bu kez yine üçlü kararname ile asaleten Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü oldu.
11 Ekim 2005 İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı aldı.
29 Aralık 2005 Kütahya’ya atama işlemi iptal edildi, Erzurum’a geri döndü. Bu arada hakkında Milli Eğitim Bakanlığı müfettişlerince yapılan soruşturmalar süreci başladı.
26 Ağustos 2006 Yine üçlü karaname ile Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atandı.
29 Ağustos 2006 İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurmaya karar verdi. Çanakkale’ye atanma işlemi durdu.
1 Ekim 2006 Erzurum’a döndü. Bu arada Personel Genel Müdürü Remzi Kaya, Fevzi Budak hakkında kendisini camia önünde küçük düşürdüğü için disiplin soruşturma davası açtı. Budak’ın sicil raporunu bozdu. Mevzuata göre sicil raporunu o kişinin altı ay birlikte çalıştığı amirinin hazırlaması gerekiyor. Ancak Budak 6 ay bir yerde kalamadığı için rapor hazırlanamadı. Sicil raporu zamanında doldurulmadığı için ilgililer hakkında suç duyurusunda bulundu, haksız yere kendisine verilen sicil raporunun iptali için dava açtı.
3 Temmuz 2008 İstanbul Sultanbeyli Meslek Lisesi’ne edebiyat öğretmeni olarak atandı. Bu arada İdare Mahkemesi, Fevzi Budak’ın İstanbul’a yapılan atamasında yürütmeyi durdurma kararı aldı.
Eylül 2008 Tekrar Erzurum...
29 Aralık 2008 Bu kez Ankara’ya, dolu olan bir kadroya atandı. Yasaca belirlenmiş iki genel müdür yardımcısı kadrosu varken, Özel Eğitim Rehberlik Genel Müdürlüğü’nde üçüncü genel müdür yardımcısı olarak görevlendirildi.
Şubat 2009 Yürütmeyi durdurma kararı aldı. Tekrar Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü koltuğuna döndü.

AVUKATI ALİ ALTAY
Fevzi Bey beni şaşırtan bir direnç gösterdi


Fevzi Budak ile birlikte Türk idare hukukunda unutulan ilkelerin çok canlı biçimde anımsanması sağlandı. Fevzi Bey, bir avukat olarak beni bile şaşırtan bir direnç gösterdi. Kendisine ilke edindiği adaletin tecellisi dışında bir talebi olmadı. Bana her seferinde, “Dahlimin olmadığı halde bana yönelik bu işlemleri yapmaları, kişiliğime saldırı. Onurumla oynuyorlar” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!