6'ncı çocukta pes etti

Güncelleme Tarihi:

6ncı çocukta pes etti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2006 11:30

'Üreyin' diyerek tepki çeken Bakan Akdağ, 6 çocuktan sonra doğum kontrolünü seçti.

Haberin Devamı

Aile planlaması, doğum kontrolü gibi tabirlerin sağlık camiasında rafa kalktığını belirterek 'Üreyin' diyen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 6 çocuktan sonra aile planlamasını seçti. Akşam Gazetesi'nin haberine göre, Akdağ'ın eşi Şeyma Akdağ, geçtiğimiz ay Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sürpriz bir operasyonla geri dönüşü olmayan doğum kontrol yöntemini seçerek tüplerini bağlattı.

Akdağ ve eşi, 'tüp bağlatma' operasyonuna ilişkin zor kararı ortaklaşa aldı. Ağustos ayının ikinci yarısı gerçekleşen operasyonu Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü Klinik Şefi Dr. Filiz Avşar tek başına gerçekleştirdi.

21.30'DAN SONRA YAPILDI

Operasyon duyulmaması için mesai bitimi beklendi ve saat 21.30'dan sonra yapıldı. Kısa sürede tamamlanan operasyonda, 'laporoskopi' yöntemi uygulandı ve Şeyma Akdağ'ın tüpleri bağlandı. Şeyma Akdağ operasyondan hemen sonra hastaneden ayrıldı ve istirahat sürecini hastane yerine evinde geçirdi.

Haberin Devamı

Operasyonda hastane dışından temin edilen malzemeler kullanıldı. Böylece, hastane kayıtlarından herhangi bir malzeme çıkışı görünmedi. Operasyon için mesai bitiminden sonra ileri bir saatin tercih edilmesi ve tıbbi malzemelerin tamamının hastane dışından temin edilmesi, 'Operasyon hastane kayıtlarına işlenmedi mi?' sorusunu gündeme getirdi. Bütün bu gizlilik ve özenin Akdağ Ailesi tarafından 'Yanlış anlaşılır ve politik argüman olarak kullanılır' endişesiyle uygulandığı belirtildi.

ÖMÜR BOYU KORUYOR

TÜP bağlama yönteminde ameliyatla üreme hücrelerinin kanallara geçişi engelleniyor. Operasyon sonrasında yumurta hücresi ile sperm hiçbir şekilde karşılaşamadığından gebelik oluşmuyor. Yöntemin koruyuculuk oranı yüzde yüz ve ömür boyu sürüyor. Tüplerini bağlatanların yeniden çocuk sahibi olmak istemeleri durumunda ise geri dönüş zor. Tüpleri tekrar geçirgen hale getirme operasyonlarının başarı oranları oldukça düşük.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!