65 yaşında kimliğine kavuştu

Güncelleme Tarihi:

65 yaşında kimliğine kavuştu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2009 12:08

Gaziantep'in Araban ilçesine bağlı Fıstıklıdağ köyünde, nüfus cüzdanı olmayan çiftçi, 40 yıllık mücadelesi ve kaymakamın girişimiyle 65 yaşında kimliğine kavuştu.

Fıstıklıdağ köyünde, 1944 yılında doğan Ramazan Karakuş'a ailesi nüfus kağıdı çıkarmadı. Yıllarca kimliği olmadan yaşayan Karakuş, 35 yıl önce imam nikahıyla bir evlilik yaptı.

Evlendikten sonra resmi nikah kıydırmak isteyen Karakuş, kimlik çıkarmak için 40 yıl önce İlçe Nüfus Müdürlüğüne başvurdu. Karakuş, işlemler uzun sürünce olayın takibini yapmadı. Bu arada, 8 çocuk sahibi olan Karakuş, çocuklarını kimliği bulunan eşinin üzerine yazdırdı.
Son yıllarda, birçok alanda sıkıntı yaşayan Karakuş, kimlik çıkartmak için girişimlerini hızlandırdı ve sonunda Araban Kaymakamı Orhan Balcı'nın da yardımıyla kimliğine kavuştu.

Ramazan Karakuş, doğduğundan bu yana kimliği olmadığını, bu nedenle çok sorun yaşadığını belirterek, “sonunda kimliğime kavuştum. Çok mutluyum. Anamdan yeni doğmuş gibiyim, eğer büyüklerim uygun görürse, askerlik görevimi de yapmak isterim. Çünkü, kimliğim olmadığı için askerlik görevimi de yapamadım” dedi.

Köyde çiftçilik ve çobanlık yaparak ailesinin geçimini sağladığını anlatan Karakuş, şöyle konuştu:

“Kimliğim olmadığı için çocuklarımın okulu da sorun oldu. Bu arada, ben ve ailem, Adana, Hatay, Mersin gibi illere giderek tarım işçiliği yaptığımız için büyük sıkıntılar çektim.

Özellikle yolculuk sırasında asker ve polislerin yaptığı kimlik kontrolleri sırasında yakalanarak şüpheli şahıs olarak gözaltına alındığım da oldu. Kimliğim olmadığı için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının da yardımlarından faydalanamadım. Kimliğim olmadığı için yeşil kart da vermediler. Tabii ki, askerlik görevimi de yapamadım. Bana yardımcı olan Araban Kaymakamı Orhan Balcı ile Ankara'daki işlerimi takip eden AK Parti Gaziantep milletvekili Mehmet Erdoğan'a teşekkür ediyorum.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!