65 metrelik minare için mahkeme kararı bekleniyor

Güncelleme Tarihi:

65 metrelik minare için mahkeme kararı bekleniyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2009 15:15

UŞAK’ta havaalanına 2 kilometre uzaklıktaki Bozkuş Köyü'nde bulunan Hacı Aliler Furkan Camisinin yüksekliği 65 metre olan minaresi için belediye kısatılması kararı aldı.

İŞTE O MİNARE

Hayırsever Mehmet Ali Altay ise minarenin kısaltılmaması için dava açtığını belirterek, “Kendi başıma yıktıramam. Ayrıca mahkemenin kararının beklenmesi lazım” dedi.   

Merkeze bağlı Bozkuş Köyü'nde hayırsever Mehmet Ali Altay tarafından yaptırılan caminin 65 metre boyundaki minaresi tartışmalara neden oldu. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Uşak Havaalanı Müdürü Veysel Gök, minarenin uçuş güvenliğini tehdit ettiğini belirterek, kısaltılması için girişimlerde bulundu. Bunun üzerine DHMİ tarafından Uşak Belediyesi'ne minarenin kısaltılması için yazı gönderildi. Konuyu değerlendiren Uşak Belediyesi de, DHMİ'yi haklı bularak minarenin kısaltılmasını kararlaştırdı ve hayırsever Mehmet Ali Altay'a durumu bildirdi.

Mehmet Ali Altay ise caminin Uşak Müftülüğü'ne devredildiğini belirterek, “Kendi başıma yıktıramam. Bu iş için 50 bin lira gerekli. Ayrıca Manisa Bölge İdare Mahkemesi'ne minarenin yıkılmaması için dava açtım. Mahkemenin kararının beklenmesi lazım” dedi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Uşak Havaalanı Müdürü Veysel Gök ise uçakların iniş kalkış yüzey alanı içerisinde bulunan 65 metre yüksekliğindeki minarenin uçuş güvenliğini tehdit ettiğini belirterek, “Mutlak surette minarenin kısaltılması lazım. Olumsuz hava koşullarında uçakların savrulması, yön değiştirmesi ve rotadan sapması durumlarında minare büyük tehlike arzediyor. Biz daha önce bu durumu hayırseverimize bildirdik. Ancak kendisi yıkıma yanaşmadı. Biz de 2920 sayılı Türk Sivil Havacılık Kanunuş}nun 47. maddesi gereği yasaların verdiği yetkiyi kullanarak, minarenin kısaltılması için gerekli işlemleri yaptık. Sonucu bekliyoruz” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!