65. Bin Ali in Ali hükümeti

Güncelleme Tarihi:

65. Bin Ali in Ali hükümeti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2016 21:35

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Binali Yıldırım’ı göreve geldiği ilk gün sert sözlerle eleştirerek, “65’inci hükümet, 1’inci Saray hükümetidir. Saray hükümeti demek de ödüllendirmek de güzelleme gibi oluyor, aslında ‘Bin Ali, in Ali hükümeti’ desek daha doğru olur” dedi. Başbakan Yıldırım’a, kendisinin ve ailesinin mal varlığını açıklama çağrısında bulunan Kılıçdaroğlu, grup toplantısında özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

YUMURTALI SALDIRI

“Birileri kalktı şehitlere ‘kelle’ dedi, bir şey yaptılar mı? Önünde diz çöktüler. ‘PKK ile görüşenler şerefsizdir’ demişlerdi. Ne oldu, görüştükleri çıktı ortaya. Yumurta atanlar bunlara kızdılar mı? Kızmadılar. Çünkü onlar da en az onlar kadar şerefsizdirler. Geçen hafta dokunulmazlıklar konusu parlamentoda görüşüldü ve geçti. Aklı evvel çoğu köşe yazarı bizi suçlar. AKP’yi suçlayacak alan dar, siyaset yapma alanı CHP’yi eleştirme. Kimse olayları çarpıtmasın. Kimsenin endişesi olmasın, demokrasi için bedel ödeyeceğiz. Bir baskı rejiminin geldiğini kimse unutmasın. Bizi hapse atarlarmış. Atmazsanız namertsiniz.

FİRAVUNLAŞAN YAPI VAR

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kongresi yapıldı. Tam bir Kuzey Kore modeli, askeri disiplin, ayağa kalk kalkıyorlar, ağla ağlıyorlar, gülün gülüyorlar, alkışlayın alkışlıyorlar. Binlerce kişi aklını bir kişiye kiraya vermiş. ‘Şurası yanlıştır’ diyemiyorlar. Kendi içinde demokrasiyi barındırmayan bir parti, ülkeye demokrasiyi mi getirir, tam tersi demokrasiyi götürür. Müslüman ağırlığı olan bir ülkede, parti liderini tapınacak konuma getiriyorlar.
‘Erdoğan’a dokunmak ibadet’ diyorlardı. Bunların din anlayışına bakın, bir adama dokunmak ne zamandan beri ibadet oldu. Bütün inançlı kardeşlerimin ellerini vicdanlarına koymalarını istiyoruz. Ayakta vecd içinde duran tablo, işte bu tablodur. Ne demek ‘Allah’ın bütün vasıflarını üzerinde toplamış Recep Tayyip Erdoğan’. Hangi dinde, hangi kitapta var? ‘Erdoğan bizim ikinci peygamberimizdir’ diyor. Milletin gerçekleri görmesi lazım, o kongre bu anlayış içinde yapılmış bir kongredir. Herkesin ayağa kalktığı, firavunlaşan bir yapı var karşımızda. Firavun düzenini yıkacağız. Firavun düzeninde hak olmaz, namus olmaz, şeref olmaz.

Haberin Devamı

GETİRMESİNİ GÖTÜRMESİNİ BİLİYOR

65’inci Hükümet, 1’inci Saray Hükümeti’dir. Kurulan 1’inci Saray Hükümeti’nin Başbakanı, en düşük profilli adam olarak Türkiye Cumhuriyeti tarihine geçmiş oldu. Saray hükümeti demek de ödüllendirmek de güzelleme gibi oluyor, aslında ‘Bin Ali, in Ali hükümeti’ desek daha doğru olur.
Eski Başbakanla yenisinin arasında bir fark, eski Başbakan Davutoğlu getirmesini biliyordu ama götürmesini bilmiyordu. Binali ise hem getirmesini, hem götürmesini biliyor. Götürme konusunda Binali’nin eline kimse su dökemez. Ustalığı o Saray’dan aldı, o onun çırağı. Sen ‘in bin Alisin’. Malı götürürken gideceksin, nasıl götürdüğü anlatacaksın, ayrılırken huzurdan arka arka ayrılacaksın, sırtını sakın dönme her an bir bıçak yiyebilirsin.
Binali Bey, ‘Yapmamız gereken en önemli iş fiili durumu yasal hale getirmek ve kafa karışıklığını sona erdirmek’. O şuçu ortadan kaldıracak. Başkanlıkla yapacaklarmış. Bizim kanımızı dökmeden bu sistemi getiremezsin.”

Haberin Devamı

65. Bin Ali in Ali hükümeti

ERDOĞAN SLOGANINA İNCELEME

MECLİS Başkanı İsmail Kahraman, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuştuğu grup toplantısında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan aleyhine atılan sloganlarla ilgili inceleme başlattığını açıkladı. Kahraman, “Gereğini yapacağım” dedi. AK Parti Grup Başkanvekili Coşkun Çakır, Genel Kurul’da söz alarak, “CHP’liler, Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının arasında hep bir ağızdan Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti’ye oy verenlere ağır hakaretler etmiştir. Şöyle diyor: ‘Tayyip’in -geçiyorum- yıldıramaz bizleri’ şeklinde ağzıma almaktan haya edeceğim bir slogan atılmış ve bütün kamuoyu bunu duymuştur. Bu toplu küfür seansı konuşma boyunca sık sık tekrarlanırken Kılıçdaroğlu’nun en ufak bir uyarıda bulunmaması ve rahatça yapılabilmesi için sık sık ara vermesi dikkatlerimizden kaçmamıştır” dedi.

Haberin Devamı

65. Bin Ali in Ali hükümeti

CHP GRUBU

CHP’nin dünkü grup toplantısını izleyenler Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun konuşmasını sık sık attıkları sloganlarla kesti. Kılıçdaroğlu’nun grup konuşmasını milletvekillerinin yanı sıra çok sayıda davetli de izledi. Salonda yer bulamayan bazı izleyiciler Kılıçdaroğlu’nun konuşmasını masalar üzerine oturarak takip etti. (Rıza ÖZEL  - ANKARA)

BAKMADAN GEÇME!