60 polis sürülünce çetebaşı yakalandı

Güncelleme Tarihi:

60 polis sürülünce çetebaşı yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2004 01:47

Haraç, gasp, kapkaç ve yankesicilik yaptığı ve polis araçlarını kurşunlattığı iddia edilen Naci Yılmaz'ın yakalanması için Aksaray Polis Merkezi'ndeki 1'i komiser 60 polis ya sürgüne gitti, ya da pasif göreve gönderildi. Ardından operasyon düzenlenerek Naci Yılmaz ve 40 kişi gözaltına alındı.

KURDUĞU suç örgütüyle pek çok haraç, gasp, kapkaç ve yankesicilik olayına adı karışan, haraç vermediği için 4 kez bir gece kulübünü, 2 kez polis otosunu kurşunlattığı ve 9 gasp olayına karıştığı ileri sürülen Naci Yılmaz'ın yakalanması için bir karakol toptan değişti. İstanbul'un en önemli karakollarından olan Aksaray Polis Merkezi'ndeki 1'i komiser 60 polis ya sürgüne gönderildi ya da pasif göreve alındı.

T ERMİNATÖR GİBİYMİŞ

Tüm bunlardan sonra polis, Naci Yılmaz'a yönelik operasyon yaptı, 48 kişiyi gözaltına aldı. ‘Siirtli Naci’ lakaplı Naci Yılmaz, polisteki sorgusunda yaptıklarını tek tek itiraf etti ve dün DGM'ye çıkarıldı. Alkol ve uyuşturucu bağımlısı olduğunu söyleyen Yılmaz, ‘‘İçtikten sonra kendimi terminatör gibi görüyordum’’ dedi.

4 GÜN OPERASYON

Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, Asayiş, Narkotik ve Terörle Mücadele Şubesi ile İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin 4 gün önce ortaklaşa düzenledikleri operasyonda Naci Yılmaz ile birlikte gözaltına alınan 48 kişiden 14'ü sorgudan sonra serbest bırakıldı. Yaralı olarak hastanelerine gelen Naci Yılmaz'ı polise bildirmedikleri gerekçesiyle Özel İrem Hastanesi'nin Başhekimi Dr. Mehmet Şevket İrem ile Yılmaz'ın eski eşi Hicran Eriğit de gözaltına alınırken, çete üyelerinin sorgusu için savcılıktan 3 gün ek süre alındı.

Naci Yılmaz’ın, Beyoğlu'nu haraca bağlayıp, Güneydoğu'dan getirdiği çocuklara zorla hırsızlık, yankesicilik yaptırdığı gerekçesiyle tutuklanan ‘Kapkaç Baronu’ Fırat Delibaş'ın çok yakın arkadaşı olduğu vurgulandı.

Bazı konularda Delibaş’la ortak hareket eden Naci Yılmaz'ın, 10 gün önce tabancasını çenesine dayayarak tetiği çekip intihara teşebbüs ettiği belirtildi. Kurşunun hayati bir sonuç yaratmadan şans eseri yanağından çıktığı kaydedildi. Yılmaz'ın 18 Aralık 2003'te Eskişehir'de Orhan Ihlamur'u öldürdüğü, Aksaray'daki Şikago 2000 adlı gece kulübünü haraç vermediği gerekçesiyle 4 kez kurşunlattığı, 2 kez polis otosunu kurşunlattığı ve 9 ayrı yerde gasp olayına karıştığı ileri sürüldü.

TURİSTLERE GASP

Naci Yılmaz'
ın çetesinin Sultanahmet ve Laleli'de turistlerin çantalarını gasp ettikleri, bankamatiklerden çıkan kişilerden silah tehdidiyle para aldıkları belirtildi. Çete operasyonunda ele geçirilen malzemeler arasında 6 ruhsatsız tabanca, 2 sahte kimlik, 5 cep telefonu, bir miktar esrar, 7 milyar liralık hamiline yazılmış çek ve 2 sahte basın kartı bulunduğu bildirildi.

20 TUTUKLAMA

Polisteki sorgularından sonra DGM'ye sevkedilen 34 kişi, 4 savcı tarafından sorgulandı. 26'sı tutuklanma istemiyle Nöbetçi 2 No'lu DGM'ye sevkedildi. Çetenin lideri olduğu öne sürülen Naci Yılmaz'la birlikte 20 zanlı, çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve üye olmak, tehdit, şantaj, ruhsatsız silah bulundurmak, cinayet, gasp suçlarından tutuklandı. 6 kişi ise serbest bırakıldı.

Komilikten çeteye

NACİ Yılmaz, polisteki ifadesinde şunları söyledi: ‘‘Aksaray'da üç yıl önce komilik yapıyordum. İşyeri sahibi beni işten çıkardı. Ben de adamlarımı toplayarak çete kurdum. Çetede herkesin ayrı bir görevi vardır. Kasa ve cep telefonu hırsızlığı ekibinin başında Dursun Cin, kapkaç ve silahlı grubun başında ise Enver Kaya vardı. Benim emirlerim doğrultusunda haraket ederlerdi Maç günleri, stand önleri, gece kulüpleri ve dükkanlar hedeflerimizdi. Elde edilen para, cep telefonu aynı gün harcanır. Daha sonra yine aynı işler yapılır.’’

Yılmaz, Aksaray'daki gece kulübü Şikago 2000'i ‘‘gıcık’’ olduğu için kurşunlattığını da itiraf etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!