6 günde 4 finansçı intihar etti

Güncelleme Tarihi:

6 günde 4 finansçı intihar etti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2014 10:20

Dünya ekonomi piyasalarının yanı sıra Avrupa basını, geçen hafta içerisinde önde gelen finans devlerinin üst düzey yöneticilerinin peşi sıra gelen intiharlarını konuşuyor.

Haberin Devamı

Son intihar haberi, yatırım fonlarında danışmanlık yapan Amerikalı Russell Investments’tan geldi. Washington eyaletindeki Tacoma şehrinde yaşayan 50 yaşındaki Mike Dueker 31 Ocak cuma günü intihar etti. 5 yıldır şirkette baş ekonomist olarak çalışan Dueker’in cesedi Tacoma Narrows Köprüsü yakınlarında bulundu.

Dueker’in köprünün parmaklıklarını aşıp kendisini 15 metrelik boşluğa attığı belirtildi. Polis, arkadaşlarının 29 Ocak çarşamba günü hakkında kayıp ihbarı yaptığı Dueker’in ölümünün, intihar olduğuna inanıldığını açıkladı. Dueker’in iş sorunları da yaşadığını belirten polis, bu konuda detay vermedi.

Dueker’den önce geçen hafta önde gelen üç finans uzmanı daha intihar etmişti.

26 Ocak’ta Deutsche Bank AG’nin 58 yaşındaki üst düzey yöneticisi William Broeksmit, İngiltere’nin başkenti Londra’daki evinde ölü bulundu.

Haberin Devamı

Ertesi gün yani 27 Ocak’ta ise Hindistan otomotivi devi Tata Motors’un 51 yaşındaki CEO'su Karl Slym, iş seyahati için eşiyle birlikte gittiği Tayland'ın başkenti Bangkok'ta, kaldığı Shangri-La otelinin 22. katındaki odasının balkonundan düştü ve hayatını kaybetti. Taylandlı polis kaynakları, yönetim kurulu toplantısı için Bangkok’a gelen Sylm’in ardında bir not bıraktığını ve olayın intihar olduğunu açıkladı. İntihar notu, el yazısının incelenmesi için Adli Tıp’a gönderildi.

8 Ocak’ta ise bu kez JP Morgan’da çalışan 39 yaşındaki Gabriel Magee’nin intihar haberi geldi. Teknoloji departmanı başkan yardımcısı Magee’nin, şirketin Londra’daki merkezinin çatısından atladığı açıklandı.

Haberin Devamı

Finans dünyasından peşi sıra gelen intihar haberleri ise dikkatleri çalışma şartlarına çekti. Uzmanlar, finans sektöründekilerin deyim yerindeyse ‘servet kazanmalarına’ karşın, ‘City ve Wall Street’te meslek sahibi olmanın aynı zamanda uzun çalışma saatleri ve muazzam iş stresi’ anlamına geldiğini ve bu yönde ‘kötü bir şöhrete sahip olduklarını’ vurguladı. İş gerilimini düşürmek amacıyla son dönemde Bank of America, Goldman Sachs, JP Morgan ve Credit Suisse gibi finans devlerinin, alt kademedeki çalışanlarını daha çok izne çıkmaları konusunda teşvik ettiği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!