Güncelleme Tarihi:
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Sur İlçesi'nde sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından 6 mahallede 28 Kasım'da başlatılan ve 9 Mart'ta tamamlanan terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlara ilişkin sosyal medya hesaplarında inceleme yapıldı.
İncelemede 522 hesapta ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi mümkün olmayan paylaşımlar yapıldığı tespit edildi.
7 askerin şehit olduğu saldırıya ilişkin paylaşımlar
18 Şubat'ta, Diyarbakır-Bingöl karayolunda PKK'lı teröristlerin yola yerleştirdikleri patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu 6 askerin olay yerinde, bir askerin de kaldırıldığı hastanede şehit düştüğü saldırıya ilişkin 27 sosyal medya hesabı ve video paylaşım sitesinde terör örgütü lehine paylaşımlar yapıldığı belirlendi.
Savcılık tarafından tamamlanan incelemenin ardından söz konusu paylaşımların yapıldığı sosyal medya hesapları ve video paylaşım sitelerine erişimin engellenmesi talebiyle nöbetçi mahkemeye yazı gönderildi.
Talebi değerlendiren nöbetçi mahkeme tarafından söz konusu hesaplara ve video paylaşım sitelerine "devletin egemenlik alametlerini aşağılama", "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve devletin kurum ve organlarını aşağılama", "halk arasında korku, endişe ve panik yaratmak" ile "terör örgütünün propagandasını yapmak" suçlarından erişimin engellemesine karar verildi.
Kapatılan hesaplar arasında terör örgütü PKK'ya müzahir yayın organları Dicle Haber Ajansı, Fırat Haber Ajansı ve Özgür Gündem'e ait olanlar da yer alıyor.