500 polisle şafak operasyonu

Güncelleme Tarihi:

500 polisle şafak operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2011 15:44

ANKARA’da, araçlarını satmak isteyen kişileri dolandırarak satış hakkını alan ve aynı gün araçları üçüncü kişilere devreden çeteye yönelik operasyonda 56 kişi gözaltına alınırken, dolandırıcılık yöntemiyle üçüncü kişilere satılan 53 araca ise el konuldu. Sabaha karşı 500 polisin katıldığı operasyonda bazı şüpheliler yataklarında yarı çıplak, bazıları ise tavan arasında saklandıkları yerde gözaltına alındı.

SİMİTÇİ- HURDACI POLİS

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, araçlarını satan bazı kişilerin dolandırılması olayları üzerine yaklaşık 6 ay önce ’Dolandırıcılık Vadisi’ adını verdikleri operasyona start verdi. Çetenin çalışmalarını Altındağ İlçesi Uluğbey Mahallesi’nde yürüttüğünü belirleyen polis ekipleri, tanınmamak için ’simitçi, sucu, inşaat işçisi, hurdacı’ gibi davranarak mahallede yaşayanlarla bağlantı kurarak, bilgi topladı. Çetenin içine de eleman yerleştiren ekipler, teknik takip de yaparak Romanca konuşan çete elemanlarının telefon görüşmelerini izlemeye alıp, suç yöntemlerini belirledi.

İNTERNETTE ARAÇ SPARİŞİ

Genellikle il dışından internet üzerinden araçlarını satan kişilerle bağlantı kuran çete elemanlarının, bu kişileri Ankara’ya davet edip, güven telkin etmek amacıyla da hesaplarına 500 lira yatırdıkları öğrenildi. Ankara’ya davet ettikleri araç sahiplerini göstermelik olarak kiraladıkları lüks bir eve götürerek kandıran çete mensuplarının, gerektiğinde onlarla Ankara’daki lüks mekanlarda yemeğe gittikleri de kaydedildi. Evde ağırladıkları kişilere ’hasta’ olduklarını belirterek, noter satışını para vermeden alan şüphelilerin, aynı gün araçları üçüncü kişilere devrettikleri belirlendi.

NEFES KESEN OPERASYON

Çete elemanlarıyla ilgili yeterli bilgi toplayan polis ekipleri, Özel Harekat Şubesi’nden de destek alarak operasyon başlattı. Uluğbey Mahallesi’nde sabaha karşı 500 polis ile baskın yapan ekipler, çete üyelerini uykuda bastı. Operasyonda şüphelilerin çoğu uyurken, bazıları da çatı ve tavan aralarına saklanırken yakalandı. Gözaltına alınan 56 kişiden 17’si emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Aralarında çete liderliğini yaptığı kaydedilen Mustafa Ç’nin de bulunduğu 29 kişi ise adliyeye sevk edildi. Üçüncü kişilere satışı yapıldığı ileri sürülen 53 araca ise el konuldu. Polisin yaptığı aramalar sırasında 3 pompalı tüfek, 3 kurusıkı tabanca ve çok sayıda çalıntı olduğu değerlendirilen elektronik eşya da elde edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!