'50 Euro verip PKK'ya katılırdım'

Güncelleme Tarihi:

50 Euro verip PKKya katılırdım
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2013 09:35

28 Şubat soruşturması kapsamında Sincan’da tutuklu bulunan emekli Korgeneral Teoman Koman, kendisini ziyaret eden MHP’li Lütfü Türkkan’a “Şimdiki aklım olsa 50 Euro verip, poşuyu takar, PKK’ya katılırdım. Dağa çıkardım, gelip barış elçisi olurdum. 80 yaşında vatan haini oldum” serzenişinde bulundu. Türkkan, Koman'ın sağlık durumunun da çok kötü olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

MHP Kocaeli Milletvekili Türkkan dün Koman ve aynı cezaevinde bulunan Balyoz davasından 18 yıl hapis cezasına çarptırılan emekli korgeneral, MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan’ı ziyaret etti. Türkkan, ziyaretin ardından Koman’ın sağlık durumunun çok kötü olduğunu belirterek, “Bugüne kadar çok sayıda tutukluyu ziyaret ettim ama sağlık durumu en kötü olan Sayın Koman’dı. Ağır bir parkinson hastılığı var ve kendi hayatını idame ettirecek durumda değil. Kazağını bile başkası giydiriyor” dedi.

EVLAD-I PERİŞAN OLDUK
Koman’ın 77 yaşında olduğunu ve kendisine “Önce evlad-ı Fatihan’dık, sonra evlad-ı müdafidan olduk. Son geldiğimiz noktada evlad-ı perişan olduk” dediğini aktaran Tükkan, “Kendisi basından şikayetçi. Konjonktürel olarak cezaevinde bulunduğunu düşünüyor ve demokrat kalemlerin durumu görmezden gelmesini eleştiriyor” dedi.

Haberin Devamı

PKK’YA KATILSAYDIM
Türkkan, Koman’ın yaşadığı durumu da, “Şimdiki aklım olsa 50 euro verip, poşuyu takar, PKK’ya katılırdım. PKK’ya katılmak için 50 euro vermek gerekiyormuş. Dağa çıkardım, sonra aşağı inip, silahı bırakır olurdum barış elçisi. Şimdi 80 yaşında vatan haini oldum. Biz yanlış davranmışız” sözleriyle eleştirdiğini dile getirdi.

BAKAN KİTAP SAYISINI ARTTIRDI
TBMM Genel Kurulu’ndaki konuşmasında Alan’ın 10 kitap alabilmesi ile ilgili sorunu gündeme getirdiğini de hatırlatan Türkkan, “Konuşmam sonrasında Adalet Bakanı Sadullah Ergin cezaevi idaresini arayarak, kitap sayısının 15’e çıkarılmasını sağlamış. Ancak iki pantolon ve iki kazak sınırlaması devam ediyor” dedi.

21 MART BÖLÜNME GÜNÜ
Alan’ın Nevruz olaylarını da değerlendirdiğini kaydeden Lütfü Türkkan şunları söyledi:
“21 Mart 2013’ü, Türkiye’nin bölündüğü gün olarak kabul ettiğini söyledi. PKK’nın çekilmesi konusuna inanmıyor. Hakurk, Kandil, Avaşin, Haftanin, Metina, Zap gibi kamplarda 5 bin PKK’lı varken, Türkiye’deki bin 500 PKK’lı için güvenli çıkış sağlanacağını, yaz boyunca eğitim yapacak olan PKK’nın anadil, Öcalan’ın serbest kalması gibi konuları bahane ederek yine saldıracağını düşünüyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!