5 yıldızlı otel hırsızları film gibi operasyonla yakalandı

Güncelleme Tarihi:

5 yıldızlı otel hırsızları film gibi operasyonla yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2009 15:59

Antalya, Afyonkarahisar, İstanbul, İzmir ve Konya'da bulunan 39 beş yıldızlı otelde 68 ayrı hırsızlık olayına karışan 47 yaşındaki Selim A. ve sevgilisi 25 yaşındaki Dilek İ., kaldıkları otelin odasına kahvaltı isteyince, garson kıyafetli polisler tarafından yakalandı.

Haberin Devamı

BÖYLE GÖZALTINA ALINDILAR

Kendilerini evli Serap ve Mehmet K. çifti olarak tanıtan ve konakladıkları otelin diğer odalarına girerek müşterilerin değerli eşyalarını çalan iki sevgilinin, BMW 7.40 serisi otomobili olduğu ortaya çıktı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, son iki aydır beş yıldızlı otellerde hırsızlık yapan ve kendilerini ‘karı- koca’ gibi tanıtan çifti yakalamak için çalışma başlattı. Polis, iki ayda şehir merkezindeki 16 ayrı beş yıldızlı otelden 22 hırsızlık olayına karışan çifti yakalamak için özel ekip kurdu. Polis hırsızlık olan otellerin müşteri kayıtlarını inceledi ve isimleri ya da resimleri aynı olanları tespit etti. En son Serap ve Mehmet K. adına düzenlenmiş sahte kimlik kullanan zanlıları yakalayabilmek için tüm il genelinde bulunan otel, motel ve tatil köylerine çiftin fotoğrafları ve isim bilgileri gönderildi.

En son dün saat 01.30 sıralarında Lara'da bulunan lüks bir otele kullandıkları son model BMW 7.40 otomobille gelen çift, resepsiyon görevlisine otel ücretini peşin ödeyip 100 TL de bahşiş verdi. Resepsiyon görevlisi, bir gece kalacaklarını söyleyen ikiliye oda anahtarını verdikten sonra polisi aradı. Hemen otele giden Asayiş Şubesi Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, zanlıları izlemeye aldı. Polislerden biri, sevgililerin kaldığı odanın hemen yanındaki odaya yerleşirken, diğer iki polis memuru garson kıyafeti giyerek beklemeye başladı. Sabaha karşı saat 05.00 sıralarında bir turistin odasına giren ikili, buradan turiste ait kredi kartı, bir miktar para ve değerli eşyalarını aldıktan sonra tekrar odalarına döndü. İzlendiklerinden habersiz ikili, sabah saat 06.00'da resepsiyonu arayarak, “Otelden ayrılacağız. Kahvaltımızı odamızda yapmak istiyoruz. Bize birer kahvaltı tabağı gönderir misiniz?” dedi. Bunun üzerine harekete geçen garson kıyafetli polisler, hazırlanan kahvaltı tabağını odaya çıkardı. Kapıyı açan Dilek İ. ve Selam A., hemen kelepçe takılarak gözaltına alındı. Neye uğradıklarını şaşıran çift sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülürken, lüks otomobilleri de şubenin otoparkına çekildi.

İZMİR'DEN ÇALMIŞLAR


Yapılan araştırmada, Selam A.'nın 17 ayrı hırsızlık ve sahtecilik suçundan kaydının olduğunu ve 3 ayrı hırsızlık suçundan arandığı, Dilek İ.'nin ise 1 hırsızlık suçundan arandığı belirlendi. İkilinin üzerinden, İzmir'de soydukları bir çiftin bilgileriyle hazırlanan sahte kimlikler çıktı. Sevgililerin otomobillerinde ve çantalarında yapılan aramalarda ise otel odası kapılarını açmakta kullandıkları iki ayrı sert plastikten kapı açma cihazı, çok sayıda ziynet eşyası, dijital fotoğraf makinası, MP3 çalar, 800 dolar, 2 bin TL nakit para ele geçirildi.

İzmir, İstanbul, Afyonkarahisar, Konya ve Antalya'nın ilçelerinde 39 ayrı beş yıldızlı lüks otelden 68 hırsızlık olayına karıştıkları belirlenen sevgililerin polisteki sorgusu sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!