5 yaşındaki arkadaşa asker selamlı veda

Güncelleme Tarihi:

5 yaşındaki arkadaşa asker selamlı veda
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2008 19:21

ÇANAKKALE'nin Ezine İlçesi'ne bağlı Sarısöğüt Köyü'nde, 30 Kasım günü ortadan kaybolan, tüm aramalara rağmen bulunamayan, ancak 22 gün sonra köy okulunun 500 metre uzağında cesedi bulunan 5 yaşındaki Mustafa Çınar, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Cenazeye kamuflaj kıyafetle katılan 6 yaşındaki Ferhat Gül, birlikte oyunlar oynadığı Mustafa'nın tabutuna asker selamı verdi. Çınar Ailesi ise cesedin günler sonra, daha önce defalarca taranan bölgede bulunmasının şüpheli olduğunu belirterek, “Oğlumuz öldürülmüş sonra da buraya atılmış” dedi.

Mustafa Çınar'ın cansız bedeni Ezine Devlet Hastanesi ve Bursa Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsilerin ardından Sarısöğüt Köyü'ne getirildi. Gözyaşları arasında tabutu evinin önüne konulan Mustafa için ailesi, yakınları ve 100'e yakın köylü dualar etti. Köy imamı Yaşar Kılınç tarafından evin önünde kıldırılan cenaze namazında, kamuflaj asker kıyafetiyle gelen 6 yaşındaki Ferhat Gül'ün, oyun arkadaşı Mustafa'nın tabutuna doğru verdiği asker selamı yürekleri burktu. Küçük Mustafa, daha sonra gözyaşları arasında köy mezarlığında toprağa verildi.

Baba 39 yaşındaki Ali Çınar, oğlunun cesedinin daha önce defalarca taranan bölgede bulunmasının çok garip olduğunu söyledi, cinayet şüphelerini dile getirdi. Mustafa kaybolduktan sonra jandarmanın köydeki evlerin tamamını aramaya izin vermediğini savunan Ali Çınar, “Jandarma ‘Evlerin hepsini aramaya izin veremeyiz, sadece 5 eve bakılabilir’ dedi. Arama kurtarma çalışmalarında hiçbir eksiklik yoktu. Jandarma her yeri tek tek aradı. Ancak yine de evlerin tamamı aranabilirdi. Yüzde 99 ihtimalle oğlumun öldürülüp cesedinin buraya getirilerek atıldığını düşünüyorum. Benim çocuğumun buraya tek başına gelmesinin imkanı yok. Bunun yapan kesinlikle bir cani” dedi.

Olayla ilgili soruşturma sürerken, Adli Tıp'tan gelen rapora ilişkin herhangi bir bilgi verilmedi. Hastanedeki kapalı otopside, Mustafa'nın vücudunun büyük bölümünün çürümüş olduğu ancak herhangi bir darp izine ve tecavüz bulgusuna rastlanmadığı belirtildi.

Ali ve 35 yaşındaki Meryem Çınar çiftinin 6 çocuğundan biri olan Mustafa, geçen 30 Kasım akşamı evlerinin bahçesindeki tuvalete gitmek için dışarı çıkmış, kendisinden bir daha haber alınamamıştı. Mustafa'yı aramak için tüm köylüler ve jandarma seferber olmuş, helikopterle havadan yapılan taramalardan da sonuç elde edilememişti. Esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolan Mustafa, 22 gün sonra, daha önce defalarca tarama yapılan, köye 1.5 kilometre, Sarısöğüt İlköğretim Okulu'na da 500 metre uzaklıktaki Kaynarca Mevkii olarak adlandırılan dere yatağında, keçilerini güden bir köylü tarafından, ölü bulunmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!