Güncelleme Tarihi:
Türk Patent ve Marka Kurumunca 2019'da coğrafi işaret belgesiyle tescillenen tulum kebabı, ramazan boyunca iftar sofralarını süslüyor.
Hem göze hem de damağa hitap eden tulum kebabı, bir gün önceden dinlendirilen kuzu kol eti, tuz, karabiber, kekik, reyhan gibi baharatların eklenmesinin ardından tereyağı ve tulum peyniri konularak odun fırınına sürülüyor.
Kebap, yaklaşık 5 saat pişirildikten sonra iç pilavla servis ediliyor.
Kentte 34 yıldır aşçılık yapan Burhan Aktaş, AA muhabirine, tulum kebabının, Aksaray'ın önemli lezzetleri arasında yer aldığını söyledi.
Tulum kebabını Hasan Dağı'nın yaylalarında yetişen kuzuların etinden yaptıklarını anlatan Aktaş, şöyle konuştu:
"Tulum kebabı, Anadolu topraklarına özgü bir lezzet. 8 yıldır kebabımızı yapıyoruz. Etimizi bir gün dinlendiriyoruz. Sonra porsiyonlara ayırıyoruz. Baharatlarını da verdikten sonra kuyruk yağıyla birlikte yaz aylarında kuyuda, kış aylarında ise kara fırınlarda 5 saat pişiriyoruz. Normalde her hafta cuma günleri çıkarıyoruz ancak ramazanda talep arttığı için her gün iftar saatlerinde hazırlıyoruz. Paket isteyen vatandaşlarımız da oluyor, gelip buradan alanlar da oluyor."