5 cep telefonu hırsızı kameralara yakalandı

Güncelleme Tarihi:

5 cep telefonu hırsızı kameralara yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2009 12:18

ÇANAKKALE’de gece yarısı bir cep telefonu dükkanından yapılan hırsızlık, güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Dükkanda 1 saat kalan ve 50 cep telefonu, 4 bin liralık kontör yükleme kartı ve 1 dizüstü bilgisayarı çalan ikisi kadın 5 hırsızın rahat ve sakin tavırları dikkat çekti.

Yaşları 18 ile 20 arasında değiştiği sanılan hırsızlar dün gece saat 03.30 sıralarında, Demircioğlu Caddesi'nde 33 yaşındaki Necdet Balık'a ait cep telefonu dükkanına geldi. Dükkan önünde bir süre keşif yapan hırsızlar önce kepengin kilidini kırdı. Dükkanın kapısını da tornavida benzeri aletle açan hırsızlardan biri içeri girdi. Dışarıda kalanlar da dükkanın kapısını kapadıktan sonra çevreyi kontrol etmeye başladı. İçerideki hırsız cep telefonları ve kontör yükleme kartlarını yanında getirdiği torbalara koyarken kendi cep telefonu çaldı. Yaklaşık 20 dakika cep telefonuyla konuşan hırsız, bir yandan da dükkandaki cep telefonları ve kontör yükleme kartlarını torbalara koymaya devam etti. Hırsız yaklaşık 1 saat sonra dışarıya çıkarak, önce dükkanın kapısını kapayıp, ardından da kepengini indiren arkadaşlarıyla birlikte, sakin bir şekilde olay yerinden ayrıldı.

Sabah işyerine geldiğinde soyulduğunu anlayan Necdet Balık polise haver verdi. Olay yerine gelener inceleme yapan polisin incelediği güvenlik kamerası kayıtlarında sakin ve rahat tavırlarıyla dikkat çeken hırsızların 50 cep telefonu, 4 bin liralık kontör yükleme kartı ve 1 dizüstü bilgisayarı çaldıklarını belirlendi. Kayıtlardan yola çıkan polis, hırsızları yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!