45 metrekarelik konut sevinci

Güncelleme Tarihi:

45 metrekarelik konut sevinci
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2009 15:33

ESKİŞEHİR’de Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yaptırılacak olan 45 metrekarelik konutların kura çekiminde isimleri çıkanlar sevinçten gözyaşı döktü.

Merkeze bağlı Söğütönü Köyü yakınlarında TOKİ tarafından yapımı süren 928 konutun kura çekimi Eskişehir Atatürk Spor Salonu’nda yapıldı. Kura çekimine konutlar için başvuran 4 bin 698 kişi katıldı. Engelliler ve dargelirliler için 20 yıl vadeli 100'er TL taksitle verilecek 45 metrekarelik konutların kura çekiminde sevinç ve üzüntü gözyaşları aktı.

Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu’nun da izlediği çekilişte ismi çıkan 65 yaşındaki Ümit Akçay adlı kadın, gözyaşlarını tutamazken, “15 yıldır kirada oturuyordum, oğlum da hasta. Bana bir telefon verin, hemen oğluma müjdeyi vereyim”dedi. Ümit Akçay daha sonra bir polis memurunun verdiği cep telefonu ile engelli olduğunu belirttiği oğlunu arayarak, müjdeli haberi verdi.

Kurada ev çıkan 53 yaşındaki Ayşe Gökçekuyu da 3 yaşındayken geçirdiği kızamık hastalığı nedeniyle görme yeteneğini kaybettiğini belirtti. Gökçekuyu da cep telefonuyla yakınlarına sevinçli haberi verdi.

Çekilişte adı okunan 32 yaşındaki Fatma Gener ise, 25 yaşındaki kız kardeşi Firdevs Gener'e sarılıp sevinç gözyaşı döktü. Fatma Gener, önümüzdeki Temmuz ayında evleneceğini söyledi.

Rüyasında bir anahtar gördüğünü belirten 26 yaşındaki Hatice Palanlı'ya da kura ev çıktı. Palanlı, “Yıllardır annemin evinde kalıyordum. Dün gece rüyamda anahtar gördüm. Evin çıkacağına çok inanıyordum” dedi.

Vali Yardımıcısı Aydın Tetikoğlu da kura çekti. Tetikoğlu'nun çektiği kurada kendisine ev çıkan 6 çocuk babası, 67 yaşındaki Hüseyin Karaman, “Daha önce de TOKİ'nin çekilişlerine katılmıştım. 5'inci kez katıldığım kurada ev bana nasip oldu. Geçen sene Eylül ayında eşimi kaybettim ama şimdi evimi buldum” diye konuştu.
Kurada adı okunan 2 çocuk annesi, 45 yaşındaki Aysel Zarif ise, “25 yıldır ev hayali kuruyordum.
çok mutluyum ne söyleyeceğimi bilemiyorum” dedi.

Haberin Devamı

‘SÜLEYMAN DEMİREL'E DE EV ÇIKTI

TOKİ tarafından Eskişehir’de yaptırılan 45 metrelik konutların kura çekiminde Süleyman Demirel adlı kişiye de ev çıktı. Adı okunan Süleyman Demirel’in salonda olmadığı ve kura çekimine katılmadığı belirtildi. Spor salonunun tribününü dolduranlar Süleyman Demirel ismi okununca güldü bazı kişiler, “Eski cumhurbaşkanımızı da ev çıkmış” diyerek aralarında espiri yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!