40 derece sıcakta Marakeş'in kadınlar koğuşunda

Güncelleme Tarihi:

40 derece sıcakta Marakeşin kadınlar koğuşunda
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2001 01:52

Ayşegül Tecimer, sıcaklığın 36-40 derece olduğu Marakeş'te, Merkez Cezaevi'nin havalandırması bozuk kadınlar koğuşunda kalıyor. Yüksek duvarlarla çevrili cezaevinde, koğuşlar hayli bunaltıcı.

Tarihi eser kaçakçılığından Türkiye'de 4.5 yıl hüküm giyen Ayşegül Nadir Tecimer'in önceki gün ilk sorgusundan sonra tutuklanıp gönderildiği Marakeş Merkez Cezaevi'nin çevresinde kuş uçurtulmuyor.

Hürriyet'in Ayşegül Nadir Tecimer ile görüşme isteği, ‘‘Adalet Bakanlığı'nın izni gerekli. Ancak kan bağı olanlar görüşebilir’’ şeklindeki gerekçeyle reddedildi.

Gizlice cezaevine getirilen Ayşegül Nadir Tecimer'in fotoğrafı da yoğun güvenlik önlemleri nedeniyle çekilemedi. Tecimer'in hava sıcaklığının 36-40 derece olduğu Marakeş'in Merkez Cezaevi'nin kadınlar koğuşunda kaldığı öğrenildi.

Etrafı yüksek duvarlarla çevrili cezaevinde havalandırma olmadığından koğuşların hayli bunaltıcı olduğu belirtiliyor. Ayşegül Nadir Tecimer'in Fas'ta suç işleyip işlemediği araştırılıyor. Adli makamlara göre bu ülkede suç işlediği yolunda bir bilgi yok. Türkiye ile Fas arasında suçluların iadesi anlaşması olmadığından Ayşegül Nadir Tecimer'in vatanına dönmek istememesi halinde iadesinin çok zaman alabileceği hatırlatılıyor.

Ablası ondan kuşkulanıyor

Fas'ın Marakeş kentinde yakalanan Ayşegül Tecimer, gözaltında zor günler geçirirken kız kardeşi Nilüfer Ceylan Görgün, Bodrum'da tatil yapıyor. Kendinden yaşça küçük sevgilisi popçu Ati ile Bodrum'un keyfini çıkaran Ceylan Hanım, ‘‘Kardeşimin durumuyla ilgili hiçbir şekilde görüş bildirmeyeceğim. Çünkü, ne söylesem başka türlü yazılıyor. Ben şu anda sevgilimle tatildeyim’’ dedi. Ayşegül Tecimer, Fas'ta kendisini yakalayan Türk polisi ile sohbet ederken, ‘‘10 gün önce kızkardeşim Nilüfer Ceylan Görgün ziyarete gelmişti. Kız kardeşi mi takip ederek mi beni buldunuz?’’ diye sormuştu.

İade anlaşması yapılıyor

İÇİŞLERİ Bakanı Rüştü Kazım Yücelen, Ayşegül Tecimer'in yakalandığı Fas ile suçluların iadesi anlaşması yapamak için hazırlıklara başladıklarını açıkladı. Yücelen, bu anlaşmanın imzalanmasının ardından Tecimer'in Türkiye'ye getirilmesinin söz konusu olabileceğini bildirdi. Yücelen, Tecimer'in iadesinin iki ülke arasında bir anlaşma olmadığı için şu an söz konusu olmadığını belirterek, ‘‘Yargılanması sonrasında eğer kendisi 'Ben burada değil, Türkiye'de cezamı çekmek istiyorum' derse, o zaman iadesi söz konusu olabilecek’’ dedi.

Terör timi evde yakalamış

Adli makamlardan sızan bilgiler Tecimer'in geçen cumartesi yerel saatle 13:00'de Fas'ın Marakeş kentindeki kendi malikanesinde Terörle Mücadele Timi tarafından yakalandığını ortaya çıkarttı. Tecimer'in mimar sevgilisi Hüseyin Mete Deniz'in evinde ele geçirildiği duyurulmuştu. Kimliğinin gizli kalmasını isteyen adli makamlar ise Tecimer'in muhteşem malikanesinde yakalandığını bildirdi. Medina bölgesindeki malikane Marakeş'in en pahalı malikanesi. Lyadi adlı zengine ait olduğu söylenen malikaneyi Tecimer iki yıl önce satın aldı ve muazzam bir servet dökerek dekorasyonunu yaptırdı ve sevgilisiyle bu malikanede buluşuyordu.

Favorileriydi

Hürriyet muhabiri Muammer Elveren'in önünde durduğu, Marakeş’in en şık otelinin kumarhanesi Ayşegül Tecimer ve sevgilisinin tercihiydi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!