4 yıllık bölümler taban ve tavan puanları

Güncelleme Tarihi:

4 yıllık bölümler taban ve tavan puanları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2018 14:00

YKS tercih işlemlerinin başlamasıyla birlikte, 4 yıllık bölümlerin neler olduğu merak konusu oldu. 4 yıl eğitim veren üniversite bölümleri hakkında araştırma yapan üniversiteli adayları, 4 yıllık bölümlerin taban ve tavan puanlarını sorguluyor. İşte, YKS tercih işlemleri kapsamında 4 yıllık eğitim veren bölümlere ait merak edilen detaylar..

Haberin Devamı

Üniversite eğitimine 4 yıllık lisans eğitim alarak başlamak isteyen çok sayıda kişi, YKS tercih işlemlerinin ÖSYM tarafından başlatılmasıyla birlikte aramalarına hız verdi. Üniversitelerin 4 yıllık bölümlerinin iş imkanları ve ders programları gibi bilgilerini sorgularken bir yandan da 4 yıllık bölümlerin ve taban puanları hakkında araştırma yapıyor. İşte, son günlerde gündemde olan ‘4 yıllık eğitim veren bölümler neler?’ sorusunun yanıtı...

DÖRT YILLIK BÖLÜMLER TABAN VE TAVAN PUANLARI

Mühendislik Fakülteleri, Hukuk Fakülteleri, Eğitim Fakülteleri, Tıp Fakülteleri,  İletişim Fakülteleri, Mimarlık Fakülteleri, İşletme Fakülteleri ve bu fakültelere bağlı bölümler hakkında kapsamlı bilgi almak adına araştırma yapan vatandaşlar, YKS tercih işlemlerini yaparken fikir edinmek adına sorgulamalarını yoğunlaştırdı.

Haberin Devamı

Bu bölümlerin iş imkanlarını, ders programlarını ve taban puanlarını sorgulayan öğrenciler, konu hakkında resmi bilgiler ışında araştırma yapmak istiyor. Bu hususta YÖK'ün tercih robotu öğrencilere son derece faydalı bilgiler sunuyor. Üniversitelerin 4 yıllık bölümleri hakkında bilgi almak istiyorsanız aşağıdaki linke tıklamanız yeterli olacaktır.

DÖRT YILLIK BÖLÜMLERİN PUANLARI

DÖRT YILLIK BÖLÜMLERİN KONTENJANLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HUKUK FAKÜLTESİ PUANLARI

Hukuk Fakültesi, hukukla ilgili tüm alanlarda çalışacak ve hukuk danışmanı, yargıç, savcı ve avukat olarak görev yapacak nitelikli insan gücü yetiştirme amacını gütmekte olup özel hukuk ve kamu hukuku konularında uzmanlaşmış hukukçu yetiştirmektedir. Hakim ve savcılık sınavlarına katılan mezunlarımız, bu sınavlarda başarılı olarak hakim ve savcı olmaya hak kazanmaktadırlar. Stajlarını tamamlayan mezunlar da serbest avukat olarak mesleki yaşamlarına başlamaktadırlar.

Hukuk Fakültesinde başarılı olabilmek için, öğrencinin lisede aldığı Türkçe, kompozisyon, mantık, sosyoloji, felsefe ve matematik derslerinde başarılı olması beklenir. Hukuk Fakültesi mezunları hangi alanda çalışırlarsa çalışsınlar, üstün bir akademik yeteneğe, ikna gücüne, sağlam bir mantık ve seziye sahip olmalıdırlar. Hukuk Fakültesine girmek isteyenler, sorumluluğu çok fazla olan, sürekli çalışma, okuma ve araştırma gerektiren bir meslek alanına yöneldiklerini öncelikle kabul etmelidirler. Sabır ve anlayış da bu alanda başarı için gerekli niteliklerdir. Mezuniyet sonrası iş bulma şansı diğer gruplara göre daha kolay olmaktadır.

Haberin Devamı

ECZACILIK FAKÜLTESİ

Eczacılık fakültelerinin amacı evrensel değerlerin ışığında, ilacın üretimden hastaya ulaştırılmasına kadar her aşamasında tam yetki ile görev ve sorumluluk alacak, ilacın akılcı kullanımını sağlamak suretiyle insan ve toplum sağlığına katkı sağlayacak eczacılar yetiştirmek, yetiştirdiği bilim adamları ve yürüttüğü araştırmalar ile ülkemizdeki ve dünyadaki bilimsel gelişmelere katkı sağlamaktır.

MİMARLIK FAKÜLTESİ

Mimarlık Bölümü, mekânsal kurgu, organizasyon, tasarı, üretim vb yaşamsal zorunlulukların oluşturulmasına katkıda bulunan bir bilim dalıdır. Mimarlık Bölümü temel amacı; mimarlığa dair sanatsal gerçekleri sanatsal duyarlılık ve toplumsal farkındalık süzgecinden geçirebilen, tasarıma yönelik meslek adamları ve araştırmacılar yetiştirmektir. Her ortamda bilgiye ulaşabilen, estetik düşünebilen, sorgulayabilen, bilgiyi ileriye taşıyabilen, bilgiyi dönüştürebilen dinamik ve yetkin mimarların yetiştirilmesinin yanı sıra her ölçekteki tasarım ürünlerinin özgün niteliklere sahip kılınmasına katkıda bulunmak hedeflenmektedir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!