4 yıldızlı otelde can pazarı: 1 ölü

Güncelleme Tarihi:

4 yıldızlı otelde can pazarı: 1 ölü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2009 06:35

ANTALYA'da, Rus okulu öğrencilerinin kaldığı 4 yıldızlı 4 katlı otelin çatı katında yangın çıktı. Can pazarının yaşandığı otelde, paniğe kapılıp kaldığı 4'üncü kattaki odasının penceresinden atlayan Belaruslu 21 yaşındaki Katsiaryna Padrez öldü, 10 öğrenci de dumandan zehirlendi. Olayla ilgili otelin sahibi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

YANGINDAN FOTOĞRAFLAR

Yangın, saat 01.30 sıralarında Çağlayan Mahallesi'nde bulunan 61 Özel Rusya Uluslararası Okulu öğrencisi ile 2 öğretmenin kaldığı 4 yıldızlı ‘Moonlight Otel’de çıktı. 4 katlı otelin çatı katındaki ahşap bölmelerden birinde, şömineden sıçrayan kıvılcımlar nedeniyle çıkan yangın, kısa sürede büyüdü. Rüzgarın da etkisiyle alevler çatıyı tamamen sararken, otel görevlileri hemen itfaiyeye haber verdi. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi aynı anda sevk edildi. Otel görevlileri ise tek tek odaları dolaşıp uyuyan öğrencileri dışarı çıkarmak için seferber oldu. Yataklarından kaldırılan öğrenciler, yangın çıktığını öğrenince koridorlarda büyük panik yaşandı. Uyku sersemi öğrenciler, bir anda merdivenlere hücum etti. Bu sırada, Rus Okulu son sınıf öğrenicisi Belaruslu 21 yaşındaki Katsiaryna Padrez, kaldığı 4'üncü kattaki odasının penceresinden atladı. Beton zemine çakılıp ağır yaralanan Padrez, ambulansla Antalya Özel Medical Park Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak genç kız, yapılan tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı.

Haberin Devamı

AMBULANSTA OKSİJEN TEDAVİSİ

Kısa sürede olay yerine ulaşan 8 itfaiye ekibi yangına müdahale ederken, Ukrayna, Belarus, Katar, Özbekistan ve Rus uyruklu öğrencilerle 2 öğretmen, polis ekipleri ve otel görevlileri tarafından dışarıya çıkarıldı. Dumandan zehirlenen 10 öğrenciye ambulanslarda oksijen tedavisi uygulandı, diğerleri ise gözyaşları içerisinde otele yakın bir kafeye götürüldü, ardından da başka bir otele yerleştirildi. Yangın, ekiplerin yoğun çabası sonucu yaklaşık 3 saat sonra kontrol altına alınarak tamamen söndürülürken, otelin çatı bölümü tamamen yandı.

YANGIN ŞÖMİNEDEN BAŞLADI

Otel sahibi 40 yaşındaki Halil Doğan, gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. Ölen Belaruslu öğrencinin sevgilisi de olan Doğan, ifadesinde, olayı şöyle anlattı:

“Katsiaryna ile yanan şöminenin başında 15 dakika kadar oturduk. Daha sonra ben şömineyi söndürdüm ancak içerisinde kor ateş kalmıştı. Sevgilimle yatak odasına geçtik. Yatmaya hazırlanırken içeriden yanık kokusu geldi. Yataktan kalkıp o bölüme yöneldiğimde şöminenin arka tarafının alev almış olduğunu gördüm. Resepsiyona indim, yangın tüpünü bulamayınca tekrar 4'üncü kata çıktım. Katsıaryna'ya bir alt kattaki 310 nolu odaya inmesini söyledim. Tekrar resepsiyona inip yangın tüpünü bulup yukarıya çıktığımda alevler komple binayı sarmıştı. Katsiaryna'ya bağırarak seslendim. Cevap vermeyince alt kata indiğini sandım. Alevlerin arasında kalıp 4'üncü kattan atladığını daha sonra öğrendim.”

Haberin Devamı

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ali Fuat Uslu, çatıda başlayan yangını başka bölümlere sirayet etmeden 3 saatte söndürdüklerini kaydetti. Yangının şöminedeki kıvılcımın sıçraması sonucu çıktığını ve alevlerin kısa sürede ahşap çatıyı kuşattığını belirten Uslu, “Bahçe kısmında yangın merdiveni olmasına rağmen, Rus kız panik ve korkuyla atlamış olabilir” dedi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

ANTALYA'DAKİ ÖZEL RUS OKULU

Antalya'da Çocuk Kulübü olarak hizmet verirken 2004 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ruhsat verilerek, Antalya'da yaşayan Rus dili konuşulan ülkelerden gelen ailelerin çocuklarına eğitim verilen Özel Rusya Uluslararası Okulu, ilköğretim ve lise olmak üzere iki bölümden oluşuyor. Fener Mahallesi Bülent Ecevit Bulvarı'ndaki binasında hizmet veren okulun ilköğretim bölümünde 50, lise bölümünde ise 100 öğrenci eğitim görüyor. Okuldaki Rus öğrenciler yabancı dil olarak Türkçe eğitimi alıyor. Bazı öğrenciler aileleriyle kalırken, turizm sektöründe çalışan ve uzun süre kentten ayrı kalan bazı aileler de çocuklarını konaklamalı veriyor ve onlar da okulun anlaşmalı olduğu otelde konaklatılıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!