4 yıldır yemek yemiyor

Güncelleme Tarihi:

4 yıldır yemek yemiyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2007 10:35

Adana'da, yaklaşık 4 yıldır yemek yiyemeyen, sadece sıvı gıdalarla beslenen, son dönemlerde de su bile içemez hale gelen kadın, hastanede tedavi altına alındı.

Haberin Devamı

Şakirpaşa Uçak Mahallesi 60 Sokaktaki 13 numaralı evde yaşayan evli ve 4 çocuk annesi Hatice Gül (41), halk arasında “yememe hastalığı” olarak bilinen, tıpta “anorexia nevrosa” diye adlandırılan hastalık nedeniyle Çukurova Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Sürekli serum verilerek bir haftada hızla kilo alması sağlanan Hatice Gül, eşinin inşaatlarda işçi olarak çalıştığını, evlerinin kiralık olduğunu, sosyal güvencesinin de bulunmaması nedeniyle 4 yıldır hastalığını tedavi ettiremediğini söyledi.

Hatice Gül, “Yaklaşık 4 yıl önce yemeklere karşı tiksinti duymaya başladım. Günde 3 öğün, daha sora 2, ardından bir öğüne kadar düştü. İlerleyen dönemlerde hiç yemek yiyemez oldum. Ağzıma aldığım lokmaları yutamıyor, sadece sıvı gıdalarla beslenebiliyordum” dedi.

Haberin Devamı

Vücudunun güçsüz ve dirençsiz kalması nedeniyle son birkaç hafta yatağa mahkum kalması üzerine Köprü Yardımlaşma Grubu Başkanı Bekir Fevzi Yıldırım'a başvurarak, yardım istediğini anlatan Hatice Gül, “Beni hemen hastaneye kaldırdılar. Bu arada bir haftadan beri serumla besleniyorum. Kilo almaya başladım” diye konuştu.

Dahiliye uzmanı Dr. Fazlı Yalçın ise halk arasında yememe hastalığı olarak bilinen anoreksinin, tedavi edilmediği takdirde ölüme kadar varan sonuçlar doğurabileceğini ifade etti.

Yalçın, hastanın yaklaşık 4 yıldır yaşadığı bu sorun nedeniyle yaşayabilmesini bile şaşkınlıkla karşıladığını belirterek, şunları söyledi:

“Anoreksikler, gıda alımını neredeyse sıfırlıyorlar. Anoreksi, hem fiziksel hem de psikolojik olarak mutlaka tedavi edilmesi gereken bir bozukluk. Müdahale edilmese hastayı kaybedebilirdik. Bugüne kadar yaşamış olması bile mucize.”

Hastanın uzun bir süre daha kontrol altında tutulacağını ifade eden Yalçın, şöyle dedi:

“Hastanın yemek borusundan midesine kadar endoskopi uygulayarak, bir sorun olup olmadığını saptayacağız. Hasta sıvı gıdaları bile alamadığından serumla besliyoruz. Ancak hayati tehlikeyi atlatmış durumda.”

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!