4 yeni film vizyonda

Güncelleme Tarihi:

4 yeni film vizyonda
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2014 07:41

Sinemaseverler bu hafta ikisi yerli altı yeni filmle buluşacak.

Haberin Devamı

HALAM GELDİ

Gazeteci Evrim Kanpolat'ın gerçek bir olaydan uyarlayarak yazdığı "Halam Geldi" filminin çekimleri, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Ezan seslerine Kilise çanının, Türk müziğine Yunan ezgilerinin eşlik ettiği sınır köyü Akıncılar'da gerçekleştirildi.

Yönetmenliğini Erhan Kozan'ın yaptığı filmde, Akıncılar'da yaşayan Diyarbakırlı 13 yaşındaki üç genç kızın hikayesi anlatılıyor. Küçük yaşta yapılan evlilikler ile akraba evliliğinden doğan engelli çocukların yaşamını çocukların gözünden beyazperdeye taşıyan filmde, aynı zamanda Kıbrıs'ın kuzeyi ve güneyi arasındaki sınır sorunu da insani yönleriyle ele alınıyor.

50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde özel bir gösterimle galası yapılan ve Sosyal Sorumluluk Ödülü'nü alan filmde, Burçin Terzioğlu, Turgay Tanülkü, Dilek Çelebi, Necip Memili, Berke Hürcan rol alıyor.

Haberin Devamı

KUSURSUZLAR

50. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "En İyi Film" ve "En İyi Yönetmen", 4. Malatya Film Festivali'nde ise "En İyi Kadın Oyuncu" ödüllerine layık görülen "Kusursuzlar" izleyici ile buluşuyor.
Başrollerini İpek Türktan ile Esra Bezen Bilgin paylaştığı filmde, İbrahim Selim, Mehmet Ali Nuroğlu, Suna Selen ve Melih Düzenli de rol alıyor.

Yönetmenliğini Deniz Eyüboğlu Aydın, sanat yönetmenliğini Elif Taşçıoğlu, müziklerini Barış Diri, kurgusunu ise Theron Patterson'ın yaptığı film, kardeşlik ilişkilerine, beraber büyümenin getirdiği rahatlığa, bu rahatlığın yarattığı güvenceye ve kan bağı haricinde çok az ortak yanı olan iki insan arasındaki ilişkiye dayanıyor.

Çeşme, İzmir. Mayıs’ın son günleri. Güneş şimdiden kavurmaya başlamış, geceler Çeşme’nin meşhur rüzgarıyla sarsılıyor. Turist sezonu daha başlamamış. İstanbul’dan gelen iki kız kardeş, Lale ve Yasemin bir kaç ay önce vefat etmiş anneannelerinin Sakızlıkoy’daki yazlığında tek başlarına kalıyorlar. Öykü; kardeşlik ilişkilerine, beraber büyümenin getirdiği rahatlığa, bu rahatlığın yarattığı güvenceye ve kan bağı haricinde çok az ortak yanı olan iki insan arasındaki ilişkiye dayanıyor.İki kardeş gün içinde, yarımadayı arabayla geziyor ve ıssız plajlarda uzanıp tembellik yapıyorlar. İlk başta her şey çok güzel gözüküyor, hava berrak, deniz pırıl pırıl ve belde huzurlu… Ancak bu ilişkide tuhaf bir gerginlik var. Yavaş yavaş sorular sorulmaya başlanıyor: Bu iki ş ehirli kadının Çeşme’ye gelmelerinin asıl sebebi nedir? Birbirleriyle alıp veremedikleri nedir? Aralarında sakladıkları sır su yüzüne çıktığında çok önemli bir karar vermek zorunda kalacaklar:Yollarını ayıracaklar mı, yoksa gerçekleri beraber mi göğüsleyecekler?

OLDBOY


2003 yılında Kore’de çekilen orijinal filminden (Oldeuboi) sonra Amerikan versiyonu çekilecek olan İhtiyar Delikanlı filmi, uzun yıllardır hapis tutulan bir adamın, serbest bırakıldığında ortaya çıkan korkunç bir sırrı öğrenmesiyle değişen hayatını konu almaktadır.

Spike Lee'nin yönetmen koltuğunda oturduğu "Oldboy" da Josh Brolin, Elizabeth Olsen, Sharlto Copley ile Samuel L. Jackson rol alıyor.

Gerilim sevenleri sinema salonlarına çekmesi beklenen filmin konusu şöyle:

"Joe Doucett kaçırılır ve dış dünyayla hiçbir iletişiminin olmadığı karanlık bir yere götürülür. Bu karanlık mahsende neden kaçırıldığını dahi bilmeden yirmi yıl boyunca tutsak edilir. Hiçbir kurtulma umudu kalmamışken televizyondan gösterilen bir haberde karısının öldürüldüğünü ve baş şüpheli olarak arandığını öğrenir ve günü gelip dışarı çıktığında öncelikli amacı karısının katillerini ve kendini kaçıranları bulup esaslı bir intikam almaktır. Ne var ki soruşturmaya başladığında zannettiği kadar özgür bir adam olmadığını ve tuzaklarla dolu bir suç ağına karşı zorlu bir yoldan geçmesi gerektiğini anlar."

Haberin Devamı

WALTER MITTY´NİN GİZLİ YAŞAMI

Ben Stiller’ın yönetmenlik koltuğuna oturduğu ve başrolünde yer aldığı Walter Mitty’nin Gizli Yaşamı filminde; herkesin iyi hissetmesi için gereken potansiyelin içinde bir yerlerde gizlendiği anlatılıyor. Sıradan bir adam olan Walter sessiz sakin hayatına devam ederken, komik ve şok eden gerçek üstü hayaller görmeye başlar. Bir gün kaderi öyle bir değişir ki, hayallerinin bile ötesinde bir maceralar zincirine adım atar…

Oyuncu kadrosunda, Ben Stiller, Kristen Wiig, Sean Penn ile Kathryn Hahn yer aldığı macera ve dramatik türündeki filmin konusu şöyle:

"Fantezi dünyasında sessiz sedasız bir hayat süren, tirajı yüksek "Life!" dergisinin fotoğraf arşivinde çalışan Walter, kendini hiç beklenmedik bir maceranın içinde bulur. Yeni iş arkadaşı Cheryl ile flört etmeye başlamasının sonrasında hayatı, hayalindeki sevgilinin gerçeğe dönüşmesiyle değişir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!