4 parti tek aday

Güncelleme Tarihi:

4 parti tek aday
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2014 12:28

Almanya’da Türk vatandaşlarının yoğun yaşadığı Ratingen’de CDU, SPD, Yeşiller ve FDP, tek adayda birleşti. Dört parti de Klaus Konrad Pesch’i destek­leme kararı aldı. NRW eyaleti, 25 Mayıs’ta yerel seçimlere giderken, Ratingen’de özel bir durum yaşanıyor.

Haberin Devamı

Dört büyük Alman partisi, daha önce Ratingen Beledi­yesi’nde yöneticilik yapan ve şehrin sorunları kosunuda 19 yıllık birikime sahip olan Pesch’i aday gösterdi.
Ratingen Belediyesi’nde görev yaptığı süre zarfında Türk toplumu ve göçmen der­nekleri tarafından da sevilen Pesch’in rakibi ise 2 dönemdir belediye başkanlığını sürdü­ren bağımsız 25 Bürger Union adayı Harald Birkenkamp.

ÇÖZÜM ÜRETECEĞİM

Toplumun her kesiminin sorunlarını dinleyip toplantı­lar düzenleyen Klaus Konrad Pesch, Ratingen’deki göçmen­ler ve Türk sivil toplum örgüt­leriyle de bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Pesch, “Ratingen’de 19 yıl yöneti­cilik yaptım. Ratingen’i ve sorunlarını çok iyi biliyorum. Kentimize renk göçmenlerin­de sorunlarına vakıfım. Seçi­lirsem, Ratingen’de yaşayan herkesin sorunlarının çözü­mü için çalışacağım. Özellikle göçmenlerin uyumu, Türkçe dersler için çözümler üre­teceğim. Kapım her zaman herkese açık olacak. Sorunları birlikte çözeceğiz” dedi.
Pesch’ten sonra söz alan Ratingen SPD Teşkilat Başkanı Cristian Wiglow ise “Ratingen’de herkes tarafın­dan sevildiği için dört parti olarak Pesch’i desteklemeye karar verdik” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!