4 ilde 619 köy yolu ulaşıma kapalı

Güncelleme Tarihi:

4 ilde 619 köy yolu ulaşıma kapalı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2009 10:21

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 4 ilde 619 köy yolu ulaşıma kapandı.

Haberin Devamı

Bölgede aralıklarla etkili olan kar yağışı ve tip yaşamı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor.

Kar yağış ve tipi nedeniyle Muş'ta 325, Erzurum ve Bingöl'de 103'er, Tunceli'de 75, Erzincan'da da 13 olmak üzere toplum 619 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Muş, Erzurum, Bingöl ve Erzincan'da kapalı köy yollarının açılması için çalışmalar sürdürülürken, Tunceli'de yoğun kar yağışı nedeniyle köy yollarının ulaşıma açılması için yapılan çalışmalara ara verildi.

Muş-Kulp kara yolu, 40. kilometrede Kozma Dağı mevkisinde yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. Kapalı yolun açılması için çalışmaların aralıksız sürdürüldüğü bildirildi.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 8, Kars'ta 6, Ağrı'da 4, Erzurum'da 3 derece oldu. Hava sıcaklığının Erzincan'da 2, Iğdır'da da 3 derece olduğu bildirildi.

Günün en yüksek sıcaklıklarının ise Iğdır'da 8, Erzincan'da 6, Erzurum ve Ağrı'da sıfır, Kars'ta eksi 2, Ardahan'da da eksi 3 derece olması bekleniyor.

Kent merkezlerindeki kar kalınlıklarının ise Ağrı'da 50, Ardahan'da 16, Erzurum'da 12, Kars'ta da 4 santimetre olduğu kaydedildi.

Bölgede zaman zaman kar ve karla karışık yağmurun etkili olacağını bildiren yetkililer, önümüzdeki günlerde sıcaklıklarda ise bir değişikliğin olmayacağını ifade etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!