4 ayda 8 klasör

Güncelleme Tarihi:

4 ayda 8 klasör
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2006 00:00

Çağrı Operasyonu’nda Kõdemli Albay Aydın Yeşil’in tutuklanmasına telefon görüşmeleri neden oldu. Çetenin 4 aydõr dinlenen telefon görüşmelerinde Albay Yeşil’in adõnõn da geçtiği tutanaklar 8 klasör doldurdu.

BURSA İl Jandarma Alay Komutanı Albay Aydın Yeşil’in, Bursa Emniyet Müdürlüğü’nce düzenlenen "Çağrı" operasyonunda yakalananlardan biriyle yaptığı telefon görüşmelerinin, tutuklanmasıyla sonuçlanan süreçte önemli rol oynadığı ortaya çıktı. Telefon görüşmelerinin 4 aydır dinlendiği ve tutanaklarının 8 klasörü doldurduğu bildirildi. Bursa Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Aydın Yeşil ve uzman çavuş Taşkın Akyün, önceki gece tutuklanarak Gölcük Askeri Cezaevi’ne gönderilmişlerdi. Tutuklanan albayın bir evi, uzman çavuşun ise Ankara ve Bursa’da birer evi, bir dükkanı ile 2005 model Kangoo marka otomobili olduğu öğrenildi.

32 GÖZALTI

Bursa Emniyet Müdürlüğü yaklaşık bir yıl süren istihbarat çalışması sonucu PKK itirafçısı Ahmet Karakaş’ın liderliğini yaptığı çoğu Diyarbakırlılardan oluşan 32 kişi gözaltına alındı. Haraç almak, tehdit ve yaralama gibi suçlardan haklarında işlem yapılan bu kişilerden çete lideri Ahmet Karakaş, Medeni Keklik, İbrahim Altan, Kadir Akova, Cabbar Çiçek, Hamit Bulut, Aydın Uysal, Fırat Arslan, Selim Çiçek, Mehmet Şirin Çiçek, Salih Karakaş ve Serhat Hoş tutuklanarak cezaevine konuldu.

İTİRAZ ETTİLER

Avukat Konuralp Yeşil, dün Albay Yeşil ve Uzman Çavuş Akyün’ün tutukluluğuna Bursa 2’nci Sulh Ceza Mahkemesi’nde itiraz etti. Avukat Yeşil, "olayda tutuklanma şartlarının bulunmadığını, tutuklama kararının usule ve yasaya aykırı olduğunu" öne sürdü. Ayrıca iki zanlının sabit ikamet sahibi olduğunu, onurlu birer asker olarak kamu görevini yerine getirdiklerini bildirdi, müvekkillerinin tutuksuz yargılanmasını istedi. Avukat Konuralp Yeşil, müvekkili Albay Aydın Yeşil’le akrabalığı bulunmadığınõ belirtti.

25 TAKDİRİ VAR

Tutuklanarak cezaevine konulan Bursa Alay Komutanı Aydın Yeşil’in terörle mücadele konusunda 25 taktir belge ve beratı bulunduğu belirlendi.

ÇAVUŞ ÖLÜMLİSTESİNDE

Alay Komutanı ile birlikte tutuklanarak Gölcük Askeri Cezaevi’ne konulan Uzman Çavuş Taşkın Akyün’ün ise Diyarbakır’da PKK’ya yönelik çok sayıdaki operasyonda görev aldığı da öğrenildi. Ayrıca Uzman çavuş Akyün’ün, PKK’nın ölüm listesinde bulunduğu ve bu listenin de Roj TV tarafından yayımlandığı belirtildi. DHA

Dinleme izin alınarak yapıldı

ZANLILARIN yapılan görüşmelerde Bursa Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Aydın Yeşil ve Uzman Çavuş Taşkın Akyün’ün de isimlerini telaffuz ettiği belirlendi. Bu gelişmeler sonucu olay, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı’na bildirildi. Jandarma Genel Komutanlığı’ndan bir heyet geçen hafta Bursa’ya gelip, denetleme ve inceleme yaptı.

Kurşunlar konuştu

Bursa Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgulamada zanlıların, Bursa’da 12 Şubat akşamı, İzmir çevre yolunda bulunan Şenol Otomotiv’in kurşunlanmasına karıştığı ortaya çıktı. Çatışmada saldırıyı yönetici Cabbar Çiçek’in 15 adamıyla gerçekleştirdiği, hedefinin ise Ahmet Karakaş ile bir fabrika yüzünden karşı karşıya gelen Şenol Otomotiv’in ortaklarından İlhami Koçak’ın kardeşi Servet Koçak’ın olduğu ortaya çıktı. Olayda galeride oturan Koçak kardeşler kaçarak canlarını kurtarırken, Şenol Turan ile Hacı Ali Kara yaşamını yitirdi. Cabbar Çiçek’in adamlarından olan ve üzerinden Bahri Çakır ile Bahri Fırat adına çift kimlik çıkan, Turan Erbaş olarak tanınan Suriye Uyruklu Yılmaz Akbulut da çatışmada öldü. 108 boş kovanın bulunduğu, çatışmayı yönlendirdiği öne sürülen Cabbar Çiçek’in Alay Komutanı ile görüştüğü iddia edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!