34 katlı gökdelende çıkan yangın korkuttu

Güncelleme Tarihi:

34 katlı gökdelende çıkan yangın korkuttu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2012 14:47

Dolmabahçe'de bulunan 34 katlı Süzer Plaza'nın içinde yer alan Rizt Carlton otelinin çatı katında yangın çıktı. Çatıdan yükselen siyah dumanlar Üsküdar'dan da görüntülendi. Yandın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. 2 gün önce de Bakırköy Veliefendi’de 68 atölye ve deponun bulunduğu Akın Tekstil’e ait eski tekstil fabrikasında yangın çıkmış, saatler süren yangın tüm İstanbul'dan görülmüştü.

Haberin Devamı

Süzer Plaza önünde gazetecilere açıklama yapan Süzer Grubu İletişim  Direktörü İpek Uralcan, yangının şu anda tamamen sönmüş durumda olduğunu, maddi  hiçbir zararın olmadığını belirtti.

Yangın sırasında binada herhangi bir panik yaşanmadığını, yangının bina  içerisinde olmadığı için tahliye kararı da verilmediğini aktaran Uralcan, yangını  söndürme çalışmaları sırasında herkesin çalışmasını sürdürdüğünü ifade etti.

Uralcan, “Bina içi sayılmayan en üstte 'Doruk Katı' dediğimiz boş yerde  rutin bakım çalışmaları sırasında kaynaktan küçük bir kıvılcım sonucu ufak bir  yangın başladı. İtfaiye hemen geldi, yangın 10 dakika içinde söndürüldü. Binamız,  ofisler, rezidanslar ve oteli kapsıyor. En üstte de, yukarıdan bakıldığında çelik  konstrüksiyonların olduğu bir teras var. İşte yangın, oradaki çalışma sırasında  kıvılcımın sıçramasıyla oluştu. Buranın binayla hiçbir alakası yok” diye  konuştu.

Yangının başladığı bölümün binanın 31. katının üstünde yer aldığını, bu  nedenle de kentin çeşitli yerlerinden dumanların görüldüğünü belirten Uralcan,  bir soru üzerine, dışarıya çıkan çalışanların meraktan ve sigara molası için  çıkanlar olduğunu kaydetti.
 

Haberin Devamı

YANGINDAN İLK GÖRÜNTÜLER / WEB TV

 

ÇATI KATINDAKİ YANGIN BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ / Foto Galeri

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!