3 takla atan Ersoy'a 6 hafta sahne yasak

Güncelleme Tarihi:

3 takla atan Ersoya 6 hafta sahne yasak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 1999 00:00

Haberin Devamı

Çanakkale yakınlarında geçirdiği trafik kazasında yaralanan ünlü sanatçı Bülent Ersoy'un, en az 6 hafta dinlenmesi gerektiği belirtildi.

Askere alınacak eşi Cem Adler, dayısı Erdoğan Gök ve şoförleri Vedat Yılmaz ile Almanya'ya giderken, otomobilin sağ ön lastiğinin patlayıp üç takla atması sonucu yaralanarak Özel Çanakkale Hastanesi'nde tedavi altına alınan Bülent Ersoy, ameliyattan çıktıktan sonra gece boyunca uyudu. Operasyonu gerçekleştiren Op.Dr. Murat Sözer, pansumanı yapmak için dün saat 10.30'a kadar, Ersoy'un uyanmasını bekledi. Sanatçının odasından elinde alçıyla çıkan Dr. Sözer, ‘‘Bülent Hanım'ın sağ ayağında kırık vardı. Dün taktığımız alçı ayağını sıkmış. Şikâyet etti. Yeni alçı yaptım. Bunu da hatıra olarak saklayacağım’’ diye konuştu. Dr. Sözer, sanatçının sağlık durumuyla ilgili olarak şunları söyledi:

‘‘6 hafta istirahat etmesi gerektiğini söyledim. Ayakta durabilir ama yürüyemez. Bir ayağında kırık var. Bu arada sağ kalçasında kaza sırasında oluşan derin yarık da, hareket etmesi halinde dikişlerin açılmasına neden olabilecek boyutta. Bağırsakların bulunduğu bölgeye yakın, bağırsak duvarına kadar gelmiş. Bir iki milim daha içeriye girse, işimiz zor olacaktı.’’

ANNESİ DE GELDİ

Kazayı öğrenince Çanakkale'ye hareket eden sanatçının annesi Necla Poyraz, saat 24.00'te hastaneye ulaştı. Ersoy'u ziyaret ettikten sonra sabaha kadar odanın kapısında oturup bekledi. Bu süre içinde pencerenin önünde üç paket sigara içen Poyraz, ‘‘Kızım geçtiğimiz günlerde bir görme özürlü çocuğu ameliyat ettirerek sağlığına kavuşturmuştu. Biricik kızımın, bunun gibi, basına yansımayan yüzlerce hayırı var. İşte belki de bunlar sayesinde Allah onu ölümden kurtardı’’ dedi.

Organizatör Hasan Bora ve ortağı Hacı Ahmet Akçiçek de dün Çanakkale'ye gelerek sanatçıyı hastanede ziyaret etmek istedi.

NAZAR BONCUĞU BULUNDU

Kazada yaralanan Cem Adler'in dayısı Erdoğan Gök önceki gün taburcu edildi. Bülent Ersoy'un kaza sırasında yaklaşık 4 yıldır gözlüğünün sağ köşesinde taşıdığı minik nazar boncuğu kaybolunca, eşi Cem Adler, panik yaşadı. Adler, hurdaya dönen otomobilde, nazar boncuğunu bulmayı başardı. Adler, ‘‘Nazarlığı kırılmış olarak buldum. Üzüntüm biraz olsun hafifledi’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!