3 oğlum daha var

Güncelleme Tarihi:

3 oğlum daha var
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2011 00:00

Komando er oğlu Onur Karakuş’u Şırnak’ta şehit veren Havva Karakuş cenaze töreninde “Ağlayarak kimseyi sevindirmeyeceğim. 3 yavrum daha var, 3’ü de bu vatana feda olsun. Vatan sağ olsun” dedi.

ŞIRNAK’ın Beytüşşebap ilçesinde terör örgütü PKK’nın kurduğu pusuda şehit olan komando er Onur Karakuş son yolculuğuna Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de katıldığı törenle uğurlandı. Karakuş için Ataköy 5’inci Kısım Camisi’nde tören düzenlendi. Babası Veysel Karakuş, annesi Havva Karakuş, ağabeyleri Hamit, Halit ve kardeşi Gökhan Karakuş ile diğer aile yakınları taziyeleri kabul etti. Anne Havva Karakuş’un yanında 1 kadın asker, 1 kadın polis ve 1 de kadın doktor bekleyip ellerini tuttular. Şehit oğlunun Türk bayrağına sarılı naaşı askerlerin omzunda avluya girdiğinde ağıtlar yakan Havva Karakuş şunları söyledi: “Ağlayarak kimseyi sevindirmeyeceğim. 3 yavrum daha var 3’ü de bu vatana feda olsun. Vatan sağ olsun” dedi. Törende şehit yakınlarının yakalarına, ‘annesi’, ‘babası’, ‘kardeşi’ gibi yakınlığını gösteren kartlar da takıldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Tarabya Köşkü’nden helikopterle Yeşilköy Askeri Havaalanı’na geçti, oradan da makam otomobiliyle cenazeye katıldı. Cumhurbaşkanı Gül, şehit babası, annesi ve kardeşleri ile aile yakınlarına taziyede bulundu. Gül cenaze namazında şehidin babası Veysel Karakuş ile dedesi Şükrü Karakuş arasında saf tuttu. Törene AB Bakanı Egemen Bağış, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, İstanbul milletvekilleri Oktay Ekşi ile Süleyman Çelebi, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, 1’inci Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen de katıldı. Şehit Onur Karakuş’un cenazesi öğle namazını takiben kılınan cenaze namazının ardından askerlerin omzunda top arabasına konuldu. Törene ellerinde Türk bayraklarıyla katılan bir grup, “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” diye slogan attı. Şehit Er Onur Karakuş’un cenazesi Edirnekapı Şehitliği’nde toprağa verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!