3 mühendisi öldüren 3 kişiye yine ömür boyu

Güncelleme Tarihi:

3 mühendisi öldüren 3 kişiye yine ömür boyu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2010 11:08

BURSA’da kıskançlık yüzünden 3 mühendisi öldürdükleri iddia edilen ve cezaevinde evlenen Adem (42) ve Figen Yıldırım Güney (32) ile cinayete karışan arkadaşları Şahin Korkmaz (42), üçüncü kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Yargıtay’ın davayı usulden bozması sonucu bir kez daha hakim karşısına çıkan sanıklardan Figen ve Adem Güney çiftine 2’şer kez ağırlaştırılmış ömür boyu, birer kez de 24’er yıl hapis cezası verildi. Aynı davada yargılanan Şahin Korkmaz ise 3 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Sanıklar cezalarının bir bölümünü hücrede çekecek.

Merkez Osmangazi İlçesi’nde 31 Ocak 2002’de Makine Mühendisi Bülent Kepçeli, otomobiline binen 3 kişi tarafından kaçırılıp, boş bir arazide tabancayla öldürüldü. Bu cinayetin ardından Harita ve Kadastro Mühendisi Efkan Açıcı’nın bürosuna giden aynı kişiler, Efkan Açıcı ve ziyaretine gelen meslektaşı Lütfullah Ahmet Erdin’i bıçaklayarak öldürdü. Cinayetten sonra kaçan şüphelilerden Adem Güney ile 2 aylık hamile olan sevgilisi Figen Yıldırım polis tarafından yakalandı. Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgulamasında suçlamayı kabul etmeyen Adem Güney, cinayetleri kaçan arkadaşı Şahin Kormaz’ın işlediğini söyledi. Daha sonra yakalanan Şahin Korkmaz da tutuklanarak cezaevine konuldu. Cezaevinde daha sonra nikah kıyan Adem Güney ve Figen Yıldırım Güney ile Şahin Korkmaz, yargılandıkları Bursa 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesince, cezalarının 1.5 yılını geceli- gündüzlü hücrede olmak üzere 3'er kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

CEZALARI FAZLMA DEĞİŞMEDİ

Yargıtay’ın, sanıklara verilen cezada ‘Tahrik’ nedeniyle indirim uygulanması istemiyle 2 kez usulden bozduğu Adem Güney, Figen Yıldırım ve Şahin Korkmaz 3'üncü kez hakim karşısına çıktı. Son duruşmalarında yöneltilen suçlamayı kabul etmeyen Figen ve Adem Güney çifti ikişer kez ağırlaştırılmış ömür boyu ve 24’er yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, çiftin cezasının 1.5 yılını geceli- gündüzlü hücrede çekmesine karar verdi.

Şahin Korkmaz’ın suçunu sabit gören mahkeme heyeti, kendisine 2.5 yılını geceli- gündüzlü hücrede çekmek üzere 3’er kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!