3. İnönü Savaşı

Güncelleme Tarihi:

3. İnönü Savaşı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2015 23:22

Kurtuluş Savaşı’nda düşman işgaline karşı iki büyük zaferin kazanıldığı Eskişehir’in İnönü ilçesinde bu kez düşman çimento fabrikası. Köylüler, bölgenin en verimli arazilerinin ve ovasının tam ortasına yapılmak istenen çimento fabrikasına karşı çıkıyor.

Haberin Devamı

ESKİŞEHİR’in İnönü ilçesine kurulacak olan çimento fabrikası, bayram günü köylüleri isyan ettirdi. İnönü ilçesi ve çevresindeki köyler ile Bilecik’in Bozüyük ilçesi ile ona bağlı Kandilli, Kovalca ve Karaağaç gibi çevre köylerden çok sayıda kişi, İnönü’de buluştu.

“Bayramlaşmayı bıraktık eyleme geldik” diyen köylüler, 300’den fazla traktör ve araçlarla ilçe merkezinde tur attı. İnönülüler Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği’nin organize ettiği eyleme katılanlar daha sonra çimento fabrikasının yapılacağı yere gitti. Köylüler, halay çekip sloganlar atarak, çimento fabrikasını protesto etti. Köylüler, atalarından devraldıkları tabiatı çocuklarına bırakmaya çalıştıklarını söyledi.

EN VERİMLİ ARAZİLER

Bölgenin en verimli arazilerinin ve ovasının tam ortasına yapılmak istenen çimento fabrikasının, birinci sınıf tarım arazilerini yok edeceğini belirten köylüler, on binlerce insanın bundan zarar göreceğini de ifade etti. Çimento fabrikasının kurulacağı bölgede Türkkuşu Genel Müdürlüğü’ne bağlı İnönü Eğitim Merkezi bulunuyor. Hafif uçakların iniş-kalkışı ve sportif amaçlı her türlü uçuş, atlayış eğitimlerinin verildiği ve dünyada hava akımı en uygun mekanlardan birisi olarak bilinen İnönü’ye yapılacak çimento fabrikasının, bu eğitimleri de aksatacağı belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!