3 fidan unutulmadı

Güncelleme Tarihi:

3 fidan unutulmadı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2016 23:16

DENİZ Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan, idam edilişlerinin 44. yılında, tüm yurttaki ‘Üç fidan’ anıtlarında, idam edildikleri, şimdi müze olan Ulucanlar Cezaevi önünde ve mezarları başında törenlerle anıldı.

Haberin Devamı

CHP Gençlik Kolları ve Altındağ İlçe Başkanlığı üyesi bir grup, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını, Ulucanlar Cezaevi Müzesi önünde düzenlenen törenle andı. Cezaevinin duvarına “Unutturmayacağız” yazılı siyah çelenk bırakıldı.

İstanbul’da da 68’liler Birliği Vakfı öncülüğünde bir araya gelen CHP, Cumhuriyet Kadınları Derneği ve Vatan Partisi üyeleri, Gezmiş ve arkadaşlarının ABD’nin 6. Filo’sunda görevli personeli denize döktüğü Dolmabahçe sahilinde denize karanfil bıraktı.

Karşıyaka Mezarlığı’ndaki anma törenine CHP Ankara İl Örgütü, CHP milletvekillerinden Şafak Pavey, Aykut Erdoğdu, Uğur Bayraktutan, Necati Yılmaz, Gürsel Erol, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, KESK Genel Başkanı Lami Özgen, ‘Üç Fidan’ın avukatlığını yapan Halit Çelenk’in eşi Şekibe Çelenk ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gezmiş, İnan ve Aslan’ın mezarına karanfiller, mektuplar ve yanmış sigaralar bırakıldı.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Twitter’dan Türkiye için daha güzel bir geleceğin kurulabileceğine inanmışlardı... Deniz, Yusuf ve Hüseyin’in cesareti tüm yurtsever gençlere mirastır” dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!