3 eşli başkanın eşi milletvekili adayı

Güncelleme Tarihi:

3 eşli başkanın eşi milletvekili adayı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2007 15:55

Şanlıurfa'da, nikahsız 2 eşi daha olduğu ileri sürülen Harran Belediye Başkanı AKP'li İbrahim Özyavuz'un resmi nikahlı jeoloji mühendisi eşi 40 yaşındaki Çağla Özyavuz, AKP'den milletvekili aday adayı oldu.

Çağla Özyavuz, eşinin daha önce 2 kez nikahsız birliktelik yaşadığını, ancak kendisiyle evlendiğinde onlardan ayrıldığını söyledi.

Harran Oteli'nde yapılan AKP'li aday adaylarını tanıtma toplantısına Belediye Başkanı AKP'li Ahmet Eşref Fakıbaba, AKP İl Başkanı Mehmet Ekinci ile çok sayıda partili katıldı. 8'i kadın 120 aday adayının tanıtıldığı toplantıda konuşan İl Başkanı Mehmet Ekinci, 120 aday adayının başvurusunun rekor olduğunu belirterek, “Biz AKP olarak böylesi bir başvuru sayısı ile karşılaştığımız için çok mutluyuz. Bu kadar yoğun bir ilgi bizleri çok sevindirdi” diye konuştu.

2 EŞİNDEN AYRILDI

Harran'da ayrı ayrı evlerde yaşayan 2 nikahsız eşinin daha olduğu iddia edilen ve bu eşlerinden de çocukları olduğu belirtilen Harran Belediye Başkanı İbrahim Özyavuz'un resmi nikahlı eşi Çağla Özyavuz da kadın aday olarak Meclis'e girmek istediğini söyledi. Turizmci ve jeofizik mühendisi Çağla Özyavuz, “15 yıldır turizm ve mühendislik sektöründe çalışıyorum. Siyasi fikirlerim uyuştuğu için AKP'yi tercih ettim. Meclis'te kadın hakları, berdel evlilikleri ve başlık parası konusunda çalışma yapacağım” dedi. Çağla Özyavuz, eşi İbrahim Özyavuz'un daha önce 2 kez nikahsız evlilik yaptığını ancak kendisiyle resmi nikahlı olarak evlendiğinde onlardan ayrıldığını, şu anda ayrıldığı 2 kadınla birlikte yaşamadığını savundu.

TÜRBANLI ADAY

Milletvekilli aday adayları arasında en yaşlısı olan türbanlı 63 yaşındaki Emine Al, daha önce AKP Kadın Kolları Başkanlığı ve AKP yönetiminde yer aldığını söyledi. Al, “Seçildiğim zaman kadınlara yönelik bir çok çalışmaya imza atacağım. Zaten bundan öncede bir çok çalışmada yer aldım kadınlara yönelik. Türbanımı çıkarıp çıkarmayacağıma ise seçildiğim zaman karar vereceğim” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!