3’e bölündü 8’i kurtuldu

Güncelleme Tarihi:

3’e bölündü 8’i kurtuldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2012 00:00

Moskova’da iniş yapan arızalı yolcu uçağı pistten çıkarak otobana sürüklendi. Sadece mürettabatın olduğu uçak üç parçaya bölünerek yandı. Kazada 3’ü ağır 8 kişi kurtuldu, 2’si pilot 4 mürettebat hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

RUSYA Acil Durumlar Bakanlığı'nın açıklamasına göre Rus “Red Wing” havayolu şirketine ait TU-204 tipi yolcu uçağı dün sabah saatlerinde Moskova’dan Çek Cumhuriyeti’ne kalabalık bir turist grubu götürmüştü. Öğleden sonra uçağın Moskova’ya dönüşü sırasında havada motorlarından biri alev aldı. Pilot, otomatik yangın söndürme sistemi yardımıyla onu söndürmeyi başardı. Ardından uçak Vnukovo havalimanına çalışan tek motoruyla iniş yapmak zorunda kaldı. Pilot fren tutturamayınca, uçak pistin dışına, ardından da havalimanı çevresindeki beton parmaklıkları aşarak yakındaki otobana fırladı. Beton duvara çarpışma anında üç parçaya bölünen uçak yanmaya da başladı. Çok sayıda itfaiye aracı, otoyolu trafiğe kapatarak yanan uçağı söndürmeye başladı. Polis tarafından yapılan açıklamaya göre uçakta toplam 12 kişiden oluşan personel dışında yolcu bulunmuyordu. Kazada 8 kişi kurtulmayı başarırken, iki hostes ve iki pilotun yangında can verdiği kaydedildi.

Haberin Devamı

Bu yıl havada ölüm azdı

RUSYA’dan ölümlü kaza haberi gelse de genel olarak 2012 yılı uçakla yolculuk etmenin en güvenli olduğu yıl olarak tarihe geçti. Uçuş danışma servisi Ascend’in açıkladığı verilere göre, 2012’de her 2.5 milyon uçak seferinde sadece bir ölümlü kaza oldu. 2011’de 25 olan ölümlü kaza sayısı bu yıl 15’e düştü. Geçen yıl 403 kişi uçak kazalarında ölürken bu yıl bu sayı 360’larda kaldı. Uçak kazasındaki ölümlerin dörtte üçü ise sadece iki kazada gerçekleşti. 20 Nisan’da Pakistan’da Boeing 737 tipi uçak yere çakılmış, 127 kişi ölmüştü. Haziran ayında ise Nijerya’daki uçak kazasında 153 yolcu hayatını kaybetti.


RUS UÇAĞININ KAZA ANI BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!