Güncelleme Tarihi:
NEVŞEHİR’in Göreme beldesinden dün sabah erken saatte havalandıktan sonra Ürgüp’ün Ortahisar beldesi Özengi Vadisi yakınlarında inişe geçen sıcak hava balonu, yüksek gerilim hattına çarpıp düştü. Kazada Fransa’nın İstanbul Konsolos Yardımcısı Vincent Caumontat öldü, 20 kişi de yaralandı. Yaralılar arasında Tofaş Basketbol Takımı’nın Kolombiyalı oyuncusu Juan Palacios ve nişanlısı da bulunuyor.
YARALILAR İYİ
Olayın duyulması üzerine bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralılar Nevşehir Devlet Hastanesi ile özel hastanelere kaldırıldı. Kazayı yara almadan atlatan balonunun pilotu Bekir Güneş ise gözaltına alındı.
Balon kazasında 20 yaralıdan 15’inin kaldırıldığı Özel Kapadokya Hastanesi’nin Başhekimi Dr. Fatih Yakut yaptığı açıklamada, “Balon kazasında 12’si Türk, 3’ü yabancı turist hastanemize geldi. Genel durumları iyi, ancak Kolombiyalı bir turistin yüz kemiğinde kırık var. Kendisini müşahede altına aldık. Daha sonra ameliyata alacağız” diye konuştu.
Kazayla ilgili soruşturma başlatılırken hava şartlarında herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı, diğer tüm sıcak hava balonu pilotlarının sorunsuz olarak inişlerini gerçekleştirdiği bildirildi. Kazanın ise pilotaj hatası nedeniyle meydana geldiği, iniş sırasında esen fazla sert olmayan rüzgârda pilotun kontrolü kaybetmiş olabileceği ihtimali ağırlık kazandı. Kazanın kesin nedeninin, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü uzmanları ve diğer yetkililerden oluşturulan kaza- kırım komisyonunun çalışmasının ardından açıklanacağı ifade edildi. Jandarmanın da kazayla ilgili ayrıca soruşturma yürüttüğü belirtildi.
NİŞANLISIYLA YARALANDI
Kazada nişanlısı ile birlikte yaralanan basketbolcu Juan Palacios, Pınar Karşıyaka’nın 2015’te lig şampiyonluğunun yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı da kazanan kadrosunda yer aldı, geçtiğimiz haftalarda Tofaş’a transfer oldu.
BÖLGEDE 150 BALON VAR
Kapadokya’da son 3 ay içindeki 3'üncü balon kazası, gözlerin balon şirketlerine çevrilmesine neden oldu. Geçen şubat ayında sıcak hava balonunun sert iniş yapması sonucu Danimarkalı bir turist hayatını kaybetmişti. 14 Mart'taki kazada ise yine aynı nedenle 49 turist yaralanmıştı. Kapadokya bölgesinde 25 balon şirketi ve 150 balon bulunduğunu söyleyen bölgedeki uzmanlar, uçuşların 3 yıldır Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün kontrolünde yapıldığını belirtti. Uzmanlar sıcak hava balonu kazalarını incelediklerinde nedenleri şöyle sıraladı: Meteorolojik şartlar, yolcu ihmalleri, pilotaj hataları.