238 yaşında

Güncelleme Tarihi:

238 yaşında
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2011 14:48

Prof. Dr. Şahin, Üniversitenin, kuruluşundan bu yana sürdürdüğü, bilim ve teknolojik gelişmeyi, ülkenin kalkınması, gelişmesi, kamunun ve toplumun yararına kullanılması yönündeki çalışmalarına devam ettiğini vurguladı. Şahin, İTÜ'nün, yüzyıllardır tüm öğrencilerini, bilimin ışığında, uluslararası standartlarda, çağdaş ve özgür ortamlarda yetiştirdiğini belirtti.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, İTÜ'nün, üretken, girişimci ve öncü olmaya devam edeceğini, Türkiye'nin Batı'ya açılan aydınlık yüzü olarak, Cumhuriyetin kurucusu Atatürk'ün izinden yürümekten asla vazgeçmeyeceğini söyledi.

Bir dünya üniversitesi olan İTÜ'nün, gerek verdiği eğitim gerekse bilimsel alandaki başarılarıyla 21. yüzyılın lider üniversitesi olmayı uzun zamandır hak ettiğini vurgulayan Şahin, aynı biçimde, kıvanç verecek eser ve projelerle, yaratıcı, cesur ve heyecan verici hedeflere doğru çalışmalarına hız kattığını ve son 2 yılda büyük atılımlar gerçekleştirdiğini anlattı.

Şahin, Türkiye'nin ilk elektrikli minibüsü, ilk insansız helikopteri, ilk LPG yakıtlı dizel motoru ve ilk küp uydusunun, akademisyenlerin başkanlığında öğrencilerin destekleriyle yapıldığını kaydederek, Türkiye'nin ilk sivil helikopteri, ilk hidrojen teknesi ve daha nice önemli çalışmaların da kısa sürede sonuçlanacağını dile getirdi.
İTÜ Ayazağa Yerleşkesi'nin yakın zamanda tam bir teknoloji üssü haline getirileceğine işaret eden Şahin, tüm çabalarının, öğrencilere, akademisyenlere ve çalışanlara yüksek standartlara sahip çağdaş bir üniversite yaratma yönünde olduğunu söyledi.

Bütün bunları yaparken Atatürk ilke ve devrimlerinin her zaman kendilerinin esin kaynağı olduğunu, yollarını, aklın ve bilimin ışığının aydınlattığını kaydeden Şahin, 238 yıldır kararlı ve öncü yaklaşımıyla her daim örnek teşkil eden İTÜ'nün, hak ettiği noktaya en kısa sürede ulaşacağını belirtti.

Şahin, İTÜ'nün adının, insanların kafasında daima bir başarı algısı yarattığını vurgulayarak, “Rektör olarak üniversiteme kapısından öğrenci olarak girdiğim ilk gün duyduğum gururla tekrar söz veriyorum; İTÜ, üretken, girişimci ve öncü olmaya devam edecektir. Türkiye'nin Batı'ya açılan aydınlık yüzü olarak Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ün izinden yürümekten asla vazgeçmeyecektir” diye konuştu.

Törende daha sonra, 1961 yılı Mimarlık Bölümü mezunu Doğan Hasol ve 61 yılı Makina Bölümü mezunu Reşat Baykal, mezunlar adına konuşma yaptı.
Konuşmaların ardından İTÜ'ye belirli oranın üzerinde bağışta bulunanlar için hazırlanan “Altın Arı 2011” ve “Gümüş Arı 2011” ödülleri verildi.

“Altın Arı 2011” ödülünü, eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Dünya Denizcilik ve Ticaret AŞ, İTÜ Geliştirme Vakfı, İTÜ Vakfı, Türk Eğitim Vakfı ve Uzmar Uzmanlar Denizcilik Ticaret ve Sanayi Şirketi, “Gümüş Arı 2011” ödülü ise Birkökler Vakfı, Hacı Ömer Sabancı Vakfı, Hüsnü Özyeğin Vakfı, İbrahim Mazman, İÇDAŞ Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi AŞ, Mehmet Zorlu Vakfı ve Vehbi Koç Vakfı aldı.Meslekte 50. yıl plaketlerinin verilmesinin ardından törene öğle yemeği için ara verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!