22 yıl süren kan davası barışla noktalandı

Güncelleme Tarihi:

22 yıl süren kan davası barışla noktalandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2008 16:44

HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde, 22 yıl önce 1 kişinin ölümü, 7 kişinin de yaralanmasıyla başlayan Pinyanişi Aşireti'ne mensup Taş ve Aydın aileleri arasında başlayan kan davası, barışla noktalandı.

DTP Hakkari İl Başkanı Hasan Güzel ile Hakkari Belediye Başkanı DTP’li Kazım Kurt'un çabalarıyla düzenlenen yemekte biraraya gelen aileler, birbiriyle tokalaşıp aralardaki kan davasını sona erdirdi.

Çukurca'da Pinyanişi Aşireti'ne mensup Taş Ailesi ile aynı aşirete mensup Işıklı Köyü'ndeki Aydın Ailesi arasında 22 yıl önce çıkan kavganın ardından, İsmail Aydın'ın yaşamanı yitirmiş, her iki aileden 7 kişi de yaralanmıştı. İki aile arasında 22 yıldır süren kan davası, DTP Hakkari İl Başkanı Hasan Güzel ile Hakkari Belediye Başkanı Kazım Kurt'un devreye girmesiyle barışla noktalandı. Her iki ailenin ileri gelenleri yemekten sonra Belediye Başkanı Kurt'un makam odasına gelerek burada tokalaşıp öpüşerek barıştı.

DTP Hakkari Belediye Başkanı Kazım Kurt, iki aile arasında 22 yıl önce başlayan kan davasının barışla sonuçlanmasına son derece sevindiklerini söyledi. Barış yemeğinde konuşan DTP Hakkari İl Başkanı Hasan Güzel ise “Bu barışın her iki tarafa da hayırlı olsun diyoruz. Bugüne kadar çözümsüz hale getirilen iki aile arasındaki kan davası barışla sonuçlanmıştır. Bizi kırmayıp barışın sağlanmasında emeği geçen 2 ailenin fertlerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!