21 ton amonyum nitrat ele geçirildi

Güncelleme Tarihi:

21 ton amonyum nitrat ele geçirildi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2008 13:40

Sakarya Emniyet Müdürlüğü, İstanbul'da İngiliz Konsolosluğu ile HSCB Bankası ve en son olarak Diyarbakır´daki bombalı saldırı gibi terör olaylarındaki bomba yapımında kullanıldığı için satışı ve ticareti kontrol altında tutulan, bir tür gübre olan 21 ton Amonyum Nitrat ele geçirdi. Amonyum Nitratları taş ocağında patlayıcı madde olarak kullandığı belirlenen taşocağı sahibi, gübre bayiliği yapan bir kişi ile kamyon şoförü gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Sakarya Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Karasu İlçesinde gübre bayiliği yapan Hulusi Gül (34)'ün il dışına Amonyum Nitrat satışı yaptığını belirleyince kendisini takibe aldı. İstanbul´da taş ocağı bulunan Hüsnü Yazıcı (4O) aldığı Amonyum Nitrat ile patlayıcı madde yaparak taş ocağında kullandığını belirledi. Gübre bayiliği yapan Hulusi Gül plakası açıklanmayan ve sürücülüğünü Ali Gürel´in yaptığı kamyon ile İstanbul´daki taş ocağına 21 ton Amonyum Nitrat gönderdi. Polis ekipleri takip sonucunda İstanbul'da Amonyum Nitrat indirilirken operasyon yaparak 3 kişiyi gözaltına aldı.

Adapazarı’na getirilen taş ocağı sahibi, gübre bayii ve kamyon sürücüsü hakkında "Tehlikeli maddelerin izinsiz kullanılması"nı kapsayan Türk Ceza Kanunu'nun 174. maddesinden işlem yapıldı.

Haberin Devamı

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!