Güncelleme Tarihi:
Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından 25 Şubat - 24 Ağustos 2010 tarihleri arasında ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, resmi belgede sahtecilik, bilişim sistemlerinin banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle nitelikli dolandırıcılık, banka veya kredi kartlarının kötüye kullanılması’ suçlarıyla, özellikle Ege ve Marmara bölgesinde sahte kredi kartı üreten, kopyalayan, kullanan, şahıslara yönelik başlatılan ‘Bilişim 2’ kod adlı operasyon, İstanbul, Balıkesir, Gaziantep, Muğla, Aydın ve Söke ile Didim ilçelerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.
6 ay süren operasyon çerçevesinde 10 kişi gözaltına alınarak tutuklandı. Şahısların ikamet, işyeri ve üzerlerinde 2 kart kopyalama cihazı, 1 kart yazıcısı cihaz, 58 şeritsiz boş kart, 64 manyetik şeritli pvc kart, 22 yabancı bankaya ait kopya kart, 2 kart yazıcı şeridi ve üzerinde 269 kredi kartı bilgisi, 1 kart okuyucusu, yurt içi kopya kartlar, çok sayıda kişiye ait kredi kartı bilgisi, mail order formları, kimlik fotokopileri, 5 laptop ve 20 hard disk ele geçirildi.
OPERASYON DEVAM EDİYOR
‘Bilişim 2’ kapsamında son olarak 24 Ağustos Salı günü Gaziantep, Aydın, Muğla illeri ile Söke ve Didim ilçelerinde eş zamanlı yapılan operasyon sonucunda 11 şüpheli daha gözaltına alındı. Bu kişilere ait ikamet ve işyerlerinde yapılan aramalarda, 2 kart kopyalama cihazı, 1 kart bakiye sorgulama cihazı, 89 kredi kartı, 3 laptop bilgisayar, 5 masaüstü bilgisayar, 5 pos cihazı bilgisayar, başka şahıslara ait kimlik fotokopileri ele geçirildi. Kimlik bilgileri operasyonun gizliliği açısından açıklanmayan 11 şüpheli, Emniyet'teki sorgularının ardından, yoğun güvenlik önlemleri altında bugün Aydın Adliyesi'ne sevk edildi. Suç delilerinin bulunduğu çok sayıda klasör de polis ekipleri tarafından adliyeye götürüldü.
ÇABUK PARAYA ÇEVRİLEN MALLAR
Örgütün faaliyetleri sırasında, başkalarına ait kredi kartlarını, kart okuyucular vasıtasıyla kopyalamak suretiyle kişilere ait bilgileri ele geçirdikleri ve bu yöntemle sahte kart yaptıkları tespit edildi. Şebekenin aynı şekilde, yurt dışında bulunan hackerlardan da kredi kartı bilgileri satın aldıkları anlaşıldı. Şebekenin kopyaladıkları kredi kartlarıyla, ziynet eşyası, tekel ürünleri, kontör, cep telefonu ve laptop bilgisayar gibi çabuk paraya dönüştürülebilen malzemeler alıp satarak para kazandıkları ve bu paraları turizm ve eğlence merkezlerinde harcadıkları ortaya çıktı.