Güncelleme Tarihi:
CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, ‘Sanayi ve Teknolojinin Merkezi Kocaeli’ye Değer Katanlar Ödül Töreni’nde yaptığı konuşmada, özetle şunları söyledi: “İhracatta her ay rekor kırıyoruz. 2002’de 36 milyar dolar yapan Türkiye’nin şimdi nereye geldik, 250 milyar dolara yaslandık. Turizmde 2022 hedeflerimizin üzerine çıkacağımız görülüyor.
SOÇİ’DE İFTİHAR ETTİM
Dün Soçi’deydim. Televizyonda Rusya’dan gelen kruvazör gemisinin Trabzon Limanı’na yanaştığını gördüm. İftihar ettim. Turistler gemiyle Trabzon Limanı’na geliyor. Stratejik konumu, sağlık ve ulaşım ağıyla ülkemizin yıldızı parlıyor. Maaşlarda yaptığımız artışlara, iş dünyamıza yönelik kredi imkânlarına kadar attığımız her adımda toplumun tüm kesimlerine sahip çıkıyoruz. 2020 yılında Türkiye’deki teknoloji şirketlerine yapılan yatırımlar sadece 148 milyon dolar iken 2021 yılında 1.5 milyar doları aştı. 2022’nin ilk yarısında 132 teknoloji girişimine yapılan 1.4 milyar liralık yatırım da yeni rekorun sinyallerini veriyor. Türkiye oyun yatırımında Avrupa’da en fazla yatırım alan ülke oldu. 29 Ekim 2022’de TOGG’un Gemlik fabrikasının resmi açılışını ve ilk seri üretim aracının banttan inme törenini gerçekleştireceğiz. 2023’ün ilk çeyreğinde TOGG’u vatanımızın yollarında görmeye başlayacağız.” Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Kocaeli’ndeki toplu açılış töreninde de özetle şunları söyledi: “Prangaları birer birer kırdık, ellerimizdeki zincirleri çözdük. 2023’ten de zaferle çıkacağız. Malum bir ana muhalefet var, bir de onun yanında yavru muhalefet var.
MÜCADELEYİ VERDİK, VERİYORUZ
Yavru muhalefetten bir tanesi aynı zamanda Kocaeli milletvekili. 20 yıllık iktidarımızda uyuşturucu ile mücadelede biz gerekeni yapmamışız diyor. Hanımefendi önce şunu bileceksin. Bir defa bizim iktidarımızda ne sulu ne kuru uyuşturucuya yer yoktur. Sen Erdoğan’ı bu noktada iyi bilirsin. Tayyip’in suluyla kuruyla alakası olup olmadığını iyi bilirsin. Biz gerekli mücadeleyi verdik, veriyoruz, vereceğiz.”
‘YATIRIM YAPMAK İSTEYEN SÜPER GÜÇLER VAR’
İnsansız hava araçları denilince akla ilk Türk SİHA’ları geliyor. Önce İHA, SİHA şimdi Akıncı. Ben Sayın Bush ABD’de başkanıyken, kendisiyle bir ziyarette, henüz başbakan olmamıştım, seçimi kazanan partinin başkanıydım. ‘Hani terörle mücadelede bize gerekli destekleri verecektiniz. İHA, SİHA verecektiniz?’dedim. Dedi ki, verilmiyor mu? Hemen Condoleeza Rice’ı çağırdı, ‘Türkiye’ye bunlar verilecekti, niçin verilmiyor’ dedi. Bize o zamanın şartlarında 24-48 saat ile İHA’ları verdiler. Ama sonra çekip alıyor. Özdemir Bey, bizim bu halimizi görünce çocuklarıyla beraber masaya oturdular ve o gün bir adım attılar. Süratle hemen ilk adım İHA’nın üretimiydi. SİHA’yı ve en son Akıncı’nın üretimi gerçekleşti. Türkiye bu alanda sıraya girenlerin olduğu bir konuma geldi. Mesele buydu, başardık. Bizimle bu alanda ortak yatırımlara girmek isteyen süper güçler var. SİHA’larımızın savaş doktrinini yeniden yazmasını artık tüm dünya kabul etti.