2019 Ramazan ve Kurban Bayramı ne zaman? Diyanet 2019 dini günler takvimi

Güncelleme Tarihi:

2019 Ramazan ve Kurban Bayramı ne zaman Diyanet 2019 dini günler takvimi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2018 07:16

Ramazan ve Kurban Bayramı'nın 2019 yılında idrak edileceği tarih, henüz aylar olmasına rağmen şimdiden pek çok kişinin merak ettiği ve araştırdığı konu oldu. Hem dini vecibeleri ve sorumluluklarını yerine getirmek hem de tatil planlarını şekillendirmek isteyen vatandaşlar, Ramazan ve Kurban Bayramı'nın 2019 yılında idrak edileceği tarih hakkında bilgi edinmek adına internette sorgulama yapıyor. Peki, 2019 Ramazan ve Kurban Bayramı ne zaman?

Haberin Devamı

Geçtiğimiz ağustos ayında idrak edilen Kurban Bayramı'nın 2019'da ne zaman olacağı ve on bir ayın sultanı Ramazan’ın 2019 yılında hangi zaman dilimine denk geldiği, son günlerde en çok araştırılan konular arasında ilk sıralarda yer alıyor. İşte, 2019'da idrak edilecek dini bayram tarihlerine ilişkin detaylar...

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

İslam aleminin sabırsızlıkla beklediği mübarek Ramazan 2019 yılında 6 Mayıs'ta başlayacak 3 Haziran'da son bulacak. 4 Haziran'da ise Ramazan Bayramı'nın birinci günü idrak edilecek.

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2019 dine günler takvimde yer alan bilgilere göre, Kurban Bayramı 2019 yılında Ağustos ayına denk geliyor. Kurban Bayramı'nın birinci günü gelecek yıl 11 Ağustos'ta dördüncü ve son günü ise 14 Ağustos'ta idrak edilecek.

Haberin Devamı

2019 DİNİ GÜNLER TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN
http://www2.diyanet.gov.tr/DinHizmetleriGenelMudurlugu/Sayfalar/2019DiniG%C3%BCnlerListesi.aspx

BAYRAM GÜNLERİ ORUÇ TUTULUR MU?

Bayram günleri, oruç tutmanın yasak olduğu günlerin başında gelir. Ramazan bayramının birinci gününde ve kurban bayramının dört gününde oruç tutmak tahrîmen mekruhtur (Mevsılî, el-İhtiyâr, I, 395-396; İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtâr, III, 336). Bugünlerde oruç tutmanın hoş karşılanmayıp yasaklanması, bayram günlerinin yeme, içme ve sevinç günleri olmasından dolayıdır. Ramazan bayramı, bir ay boyunca Allah için tutulan orucun arkasından verilen bir “genel iftar ziyafeti” hükmündedir ve bu anlamından ötürü ona “fıtır bayramı (iftar bayramı)” denilmiştir. Ramazan bayramının ilk günü, bir aylık Ramazan orucunun iftarı anlamına gelir. Böyle toplu iftar gününde oruçlu olmak, Allah’ın sembolik ziyafetine katılmamak anlamına gelir ki, bunun yakışıksız bir davranış olduğu ortadadır. Allah için kurbanların kesildiği kurban bayramı günleri de ziyafet günleridir. Hz. Peygamber (s.a.s.), teşrik günlerinin yeme, içme ve Allah’ı anma günleri olduğunu belirtmiştir (Buhârî, Savm, 66-67; Ebû Dâvûd, Savm, 49).

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!