2019 MSÜ (Milli Savunma Üniversitesi) sınavı ne zaman? Sınav yerleri belli oldu mu?

Güncelleme Tarihi:

2019 MSÜ (Milli Savunma Üniversitesi) sınavı ne zaman Sınav yerleri belli oldu mu
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2019 20:57

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı başvuru süreci 27 Şubat’ta sona erdi. Başvuru sürecini geride bırakan adaylar şimdi MSÜ sınav tarihini ve sınava girecekleri yer bilgisini merak ediyor. Peki, MSÜ sınavı ne zaman, sınav giriş belgesi yayımlandı mı?

Haberin Devamı

MSÜ sınavı başvurularının tamamlanması ardından gözler tarih ve sınav giriş belgesine çevrildi. Bir yandan sınav hazırlıklarını sürdüren adaylar bir yandan da “MSÜ sınavı ne zaman? Sınav yerleri belli oldu mu?” gibi sorularına yanıt arıyor.

ÖSYM'nin resmi sayfasından yapılan açıklamaya göre; 2019-2020 eğitim-öğretim yılında Milli Savunma Üniversitesince 2’nci Seçim Aşamalarına çağrılacak askeri öğrenci adaylarını tespit etmek amacıyla, 7 Nisan 2019 tarihinde Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2019-MSÜ) yapılacak.

SINAV YERLERİ BELLİ OLDU MU?

Geçtiğimiz yıl MSÜ sınav giriş belgesi, sınav tarihinden 9 gün önce paylaşılmıştı. 2018 yılı baz alındığında bu yılki MSÜ sınav yerlerinin 29 Mart tarihinde belli olması bekleniyor.
Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesine ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle edinebilecekler.
Adayın sınava gireceği binayı, adres bilgisini teyit etmek amacı ile önceden gidip görmesi sınav günü adaya kolaylık sağlayacaktır. Sınava Giriş Belgesi adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Hiçbir aday sınava giriş belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giremez.

Haberin Devamı

SINAV SÜRESİ VE SORULARI HAKKINDA

Milli Savunma Üniversitesi Sınavı'na katılacak adaylara Türkçe testinden 40, temel matematik testinden 40, sosyal bilimler testinden 20 ve fen bilimleri testinden 20 olmak üzere toplam 120 soru yöneltilecek.  Sınav, saat 10.15'te başlayacak ve 135 dakika sürecek. S

BAKMADAN GEÇME!