Bordo bereli başvuruları ne zaman sona erecek? - TSK bordo bereli başvurularına kimler başvurabilecek?

Güncelleme Tarihi:

Bordo bereli başvuruları ne zaman sona erecek - TSK bordo bereli başvurularına kimler başvurabilecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2016 19:56

Bordo bereli başvuruları için büyük heyecan başladı. Türk Silahlı Kuvvetlerinin yoğun ilgi gösterilen bordo bereli başvuruları için binlerce kişi şansını deniyor. KPSS sonrası yapılan başvurularda alım şartları ve aranan özellikler Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın internet sitesinden açıklandı. Peki, bordo bereli başvuruları ne zaman sona erecek? Bordo bereli başvuruları için aranan nitelikler nelerdir? İşte, tüm detaylar...

Haberin Devamı

Bordo bereli başvuruları başladı. Türk Silah Kuvvetleri bünyesinde yetiştirilecek olan adaylar için bordo bereli başvuru şartları açıklandı. Binlerce kişinin bordo bereli olmak için girdiği KPSS sınavı sonrası yapacakları başvurular için yoğun ilgi gösterildi. Bordo bereli başvuruları Kara Kuvvetleri Komutanlığı internet sitesi üzerinden kabul ediliyor. Dünyanın sayılı askeri birlikleri arasında gösterilen bordo bereli başvurusu için aranan şartlar nelerdir? Kimler bordo bereli olmak için başvuru yapabilir?

ÖZEL KUVVETLER BORDO BERELİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Bordo bereli ya da asıl tabiriyle Özel Kuvvetler başvurusu yapmak isteyen adaylar ön başvuruları 01-30 Kasım 2016 (saat 17.00’a kadar) tarihleri arasında tarihleri arasında aşağıda yer alan linke tıklayarak yapabilecekler.

Haberin Devamı

Aşağıda yer alan adresteki önbaşvuru formunu dolduran adaylar, işlemlerini çevrimiçi (online) olarak yapmış sayılacaktır. Şahsen, posta, dilekçe veya diğer şekilde yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

*Adayların çevrimiçi (online) ön başvuru formunu doldurmalarını müteakip en sonaşamada her bir aday için ADAY NUMARASI otomatik olarak bilgisayar tarafından verilecek ve adayların başvuruları, bu aday numaraları ile başvuru merkezinde kayda girecektir. Başvurunun tamamlanmasını müteakip bütün işlemlerde aday numarasının kullanılacak olması nedeniyle,adayların numaralarını kaydederek muhafaza etmeleri önem arz etmektedir.

*Çevrimiçi (online) Ön Başvuru Formu, T.C. KİMLİK NUMARASI, ADI, SOYADI ve ADAY NUMARASI bilgileri girilmek suretiyle son müracaat tarihine kadar güncellenebilecektir.

*Ön başvurusu kabul edilen adaylara Kara Harp Okulu Komutanlığında uygulanacak fiziki yeterlilik testi ve mülakat tarihleri 09 Ocak 2017 tarihinden sonra www.kkk.tsk.tr/PersonelTemin/Pertem.aspx genel ağ adresinde tebliğ niteliğinde yayımlanacaktır. Adaylara posta ile tebligat yapılmayacaktır.

Bu aşamadan sonra ise seçim sınavlarının icrası (Kayıt kabul, ön sağlık muayenesi, fiziki yeterlilik testi ve mülakat faaliyetleri) 13 Şubat - 03 Mart 2017 tarihleri arasında yapılacak. Bu kişiler belirlendikten sonra asil ve yedek adayların tespit edilerek sonuçların internet ortamında yayımlanması, 17 Mart 2017 tarihinden sonra tamamlanacak.

Haberin Devamı

ÖZEL KUVVETLER (BORDO BERELİ) BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

ÖZEL KUVVETLER BORDO BERELİ ALIMINA KİMLER BAŞVURABİLECEK?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesin başvurabileceği kadro için detaylar şu şekilde;

*Başvuruda bulunmak isteyen adayların geçerli (en son yapılan) Kamu Personeli Seçme Sınavından “KPSSP3 Lisans Puanı” asgari 50 olmak,
*En az dört yıl ve daha fazla süreli fakülte/yüksekokul bitirenlerden kanuni sebeplerle(Öğrenim, tecil vb.) henüz askerlik yükümlülüğünü yapmamış olanlar,
*Askerlik hizmeti esnasında veya terhislerini müteakip en az dört yıl ve daha fazla süreli fakülte/yüksekokulu bitirenler,
*1076 sayılı Yedek Subay ve Yedek Askeri Memurlar Kanunu kapsamında yedek subay ve kısa dönem erbaş olarak askerlik hizmetini yapmakta olanlardan (Hakkında “yedek subay olamaz” kararı olanlar başvuramazlar.) bu kılavuzda belirtilen genel ve özel başvuru şartlarını taşıyan erkek adaylar başvurabileceklerdir.
*01 Ocak 2016 tarihi itibarı ile düzeltilmemiş nüfus kaydına göre; Lisans düzeyinde mezunlar için 27 yaşından büyük olmamak (01 Ocak 1989 ve daha sonraki doğumlular),Lisansüstü eğitimini tamamlamış olanlar için 32 yaşından büyük olmamak (01 Ocak 1984 ve daha sonraki doğumlular)
*Türk Silahlı Kuvvetlerinde daha önce subay, astsubay, askeri öğrenci, uzman jandarma, uzman erbaş, sözleşmeli erbaş, sözleşmeli er, sivil memur veya işçi olarak istihdam edilmemiş olmak,
En az 4 yıl süreli fakülte veya yüksekokul mezunu olmak.

TOPLAM 700 KİŞİ ALINACAK

Haberin Devamı

Bakanlığın Personel Temin Dairesi Başkalığınca yapılan alım birçok açıdan ilk olma özelliği taşıyor. Milli Savunma Bakanlığının teşkilat yapısı ve görevlerine yönelik gerçekleştirilen düzenlemelerin ardından Özel Kuvvetler Komutanlığına ilk defa bakanlık tarafından personel alımı yapılıyor. Söz konusu alım, komutanlığa dışarıdan subay ve astsubay temini bakımından da ilk olma özelliği taşıyor.

Bu kapsamda komutanlığa 200 muvazzaf subay ve 500 muvazzaf astsubay alınacak. Ay başında başlayan başvurulara yoğun ilgi gösteriliyor. Özel Kuvvetler Komutanlığının personel alımı için 4 günde 7 bin 929 kişi başvurdu. Bunlardan 2 bin 757'si muvazzaf subaylık, 5 bin 172'si muvazzaf astsubaylık için gerçekleştirildi.

Muvazzaf subaylığa başvurmak için en az lisans mezunu olmak ve KPSS ilgili puan türünden en az 50 almak gerekiyor. Astsubaylığa başvurular için ise en az ön lisans mezunu olmak ve KPSS ilgili puan türünden en az 50 alma şartı aranıyor.

Kasım ayının başında başlayan başvurular ay sonuna kadar devam edecek. Başvuru şartlarına ilişkin detaylar Milli Savunma Bakanlığının internet sitesinde yer alıyor.

BAKMADAN GEÇME!